Atac la Guvernul Orban chiar din rândul USR! Deputatul USR Cristina Prună consideră că decizia Guvernului de a acorda un ajutor sub formă de împrumut de 1,2 miliarde de lei pentru Complexul Energetic Oltenia este o greșeală și PNL nu face decât „să cumpere puțin timp până la alegeri”. Mai mult, spune că este ca o invitație și pentru celelalte companii de stat să ceară ajutor!
Atac la adresa Guvernului Orban, din partea USR
„Guvernul intenționează să continue practica de a subvenționa ineficiența companiilor de stat. Guvernul a adoptat în penultima zi a anului un memorandum prin care acordă un ajutor de stat sub forma unui împrumut din trezorerie de 1,2 miliarde de lei pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), cea mai mare companie de stat producătoare de energie electrică pe bază de cărbune.
Această decizie este o greșeală. Este doar o prelungire a agoniei pe motiv de alegeri care vor avea loc anul viitor. Problema este că aceste soluții de tip „dregem busuiocul până la alegeri” sunt exact motivul pentru care CEO a ajuns în situația în care este acum”, a scris Cristina Prună, pe Facebook.
”Seamănă cu o invitație subtilă”
Deputatul USR mai spune că decizia Guvernului este ca o invitație și pentru celelalte companii poluante din țară să ceară subvenții pentru a plăti taxele de mediu.
„În plus, acest ajutor de stat de 1.2 miliarde de lei, din acest moment, seamănă cu o invitație subtilă pentru toate capacitățile de producție ineficiente și poluante din țară să ceară subvenții de la guvern pentru a-și onora obligațiile de mediu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Până și șoferii bucureșteni care și-au luat mașini poluante second hand sunt îndreptățiti să ceară un ajutor financiar și o perioadă lungă de conformare de la orice taxă de mediu. Ei de ce să fie taxați pentru poluare? E același principiu!
Ce se întâmplă la CEO? În primul rând CEO este căpușată din toate părțile pentru că este o companie de stat, a tuturor și deci a nimănui. Și fiind o companie poluantă, trebuie să cumpere multe certificate de carbon.
Prin sistemul certificatelor de carbon, producătorii de poluare suportă costul ei. E o discuție despre cât de bine funcționează acest sistem, dar despre asta altădată”, a adăugat Prună.