Atac dur la USR din partea analistului politic Sebastian Lăzăroiu: „E deja propagandă ce fac”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 10:54
Atac dur la USR din partea analistului politic Sebastian Lăzăroiu: „E deja propagandă ce fac”
Atac dur la USR din partea analistului politic Sebastian Lăzăroiu *foto: facebook

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a făcut o radiografie a partidelor din România. El a avut cuvinte dure la adresa celor de la USR, pe care i-a criticat pentru faptul că stau la pândă și nu vor să își assume guvernarea, dar și pentru că forțează anticipatele, chiar dacă nu pot să le obțină fără o majoritate parlamentară favorabilă.

Sebastian Lăzăroiu critică USR: „Se cheamă Uniunea Salvați România, dar când e momentul greu s-o salveze PNL”

Analistul politic s-a arătat dezamăgit de faptul că USR evită să intre la guvernare: „Momentul cere să fi intrat la guvernare. Sigur că e foarte oportunist și comod. Care e diferența între ei și PSD? Că PSD zice: am făcut dezastru, faceți voi curățenie după noi. USR, care înseamnă Uniunea Salvați România (!!!!), domnule, salvează România! Dar nu în orice moment! Când momentul e greu, s-o salveze PNL!  Când momentul e mai ușor, adică la anul, vine USR și-o salvează”.

Lăzăroiu a explicat și de ce cei din USR greșesc când vorbesc de anticipate: „E corect în teorie, dar deja ce spun ei e propagandă. E propagandă ce fac. În fiecare zi spun: nu intrăm la guvernare, vrem anticipate, deși li s-a explicat – și cu argumente raționale – că în România nu se pot face anticipatele decât dacă există o majoritate în Parlament care vrea anticipate. Majoritatea de azi din Parlament nu vrea anticipate, pentru că PSD-ul ar fi dezavantajat de alegeri mâine – s-a redus la jumătate, iar jumătate din parlamentari pleacă acasă; ALDE nu intră în Parlament; Pro România abia a început să se construiască, nu vrea să intre acum în alegeri, mai vrea un an; deci, nu există majoritate pentru anticipate”, a spus analistul, la Digi 24.

Atac dur la USR din partea analistului politic Sebastian Lăzăroiu
Atac dur la USR din partea analistului politic Sebastian Lăzăroiu *foto: ziarulfinanciar.ro

USR, distrus de Lăzăroiu: „Cea mai proastă decizie”

Sebastian Lăzăroiu critică și faptul că cele două partied nu au fuzionat, dar și faptul că USR a ținut un congress înainte de prezidențiale: „S-au apucat să se certe între ei, USR cu PLUS, să-și facă împărțeala, ce-o să fie la parlamentare. În loc să fuzioneze repede, ei nici măcar alianță politică n-au făcut pentru prezidențiale, au făcut alianță electorală, adică și-a lăsat fiecare loc, ca la logodnă, ne logodim ca să nu divorțăm. După asta, s-au apucat să-și facă congres înainte de alegeri! Niciun partid din România nu-și face congres înainte de alegeri. De ce? Pentru că la congres cineva pierde, cineva câștigă. Congres de alegeri, înainte de un scrutin național! Ăla care pierde își revine greu și nu se mobilizează în campania electorală pentru partid. Cea mai proastă decizie”.

USR a anunțat că sprijină formarea unui nou guvern în jurul PNL, dar nu va intra la guvernare, cerând alegeri anticipate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×