USR vrea anticipate, după consultările de la Cotroceni. Dan Barna: „Sunt soluția morală”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 12:08
USR vrea anticipate, după consultările de la Cotroceni. Dan Barna: „Sunt soluția morală”
Dan Barna a vorbit după negocierile cu Iohannis de la Cotroceni *foto: presidency.ro

Președintele USR, Dan Barna, a vorbit după consultările care au avut loc la palatul de la Cotroceni alături de președintele Klaus Iohannis, după votul moțiunii de cenzură care a avut loc joi și în urma căreia Viorica Dăncilă a fost demisă din funcția de premier. Dacă cei de la PNL anunță două variante pentru Iohannis, printre care se numără și posibilitatea unor alegeri anticipate, Dan Barna și USR au vorbit și ei despre posibilitatea unui astfel de plebiscit.

USR cere anticipate după consultările de la Cotroceni

Prezidențiabilul USR, Dan Barna, a anunțat că președintele Klaus Iohannis este de acord cu alegerile anticipate. Barna a anunțat că se vrea și un nou guvern interimar care să aibă ca obiectiv realizarea alegerilor anticipate pentru primăvara anului viitor:

„Am luat în considerare mesajul președintelui pentru anticipate. Am înaintat discuțiilor pactul pentru anticipate. Președintele a fost în asentimentul nostru că alegerile anticipate sunt soluția morală. În egală măsură am decis că trebuie să punem un nou guvern care să aibă însă ca obiectiv realizarea alegerilor anticipate în februarie – martie anul viitor. Obiectiv pe care îl susținem și pe care ni-l dorim de mai mult timp. Ne bucurăm că și Ludovic Orban și doamna Dăncilă vorbesc despre acest lucru. Prin alegeri anticipate, România se însănătoșește”, a spus Barna, la Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×