PNL i-a propus două variante lui Iohannis în cadrul consultărilor: anticipate sau Ludovic Orban premier

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 11:34
PNL i-a propus două variante lui Iohannis în cadrul consultărilor: anticipate sau Ludovic Orban premier
PNL a anunțat, după consultările cu Klaus Iohannis, că vor anticipate sau pe Ludovic Orban premier *foto: hepta.ro

PNL a fost primul invitat al președintelui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni, acolo unde se discută despre preluarea guvernării după moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Liberalii i-au propus două variante lui Iohannis, fie alegeri anticipate, fie numirea președintelui partidului, Ludovic Orban, drept premier.

PNL, două propuneri pentru Iohannis: alegeri anticipate sau Ludovic Orban

Chiar Ludovic Orban a fost cel care a făcut anunțut. El a spus că prima opțiune a partidului său sunt alegerile anticipate: „Am prezentat președintelui Klaus Iohannis mandatul acordat de PNL în cadrul consultărilor declanșate după căderea guvernului PSD prin moțiune de cenzură. Poziția PNL este foarte clară. În cazul în care există posibilitatea unui acord în vederea anticipatelor, susținem revenirea la popor pentru deciderea unui nou parlament. Dacă acest lucru nu va fi posibil și în cazul în care președintele ne va solicita să facem un guvern, suntem disponibili.”

În cazul în care anticipatele nu vor avea loc, atunci Orban a anunțat că el este propunerea de premier a partidului pe care îl conduce: „Propunerea partidului este în persoana președintelui PNL, adică subsemnatul. Dacă vom fi chemați să formăm guvernul, vom discuta cu toți posibilii parteneri și vom veni cu un program de guvernare. Voi prezenta public o listă a miniștrilor numai după discuțiile cu colegii de partid.”

PNL a anunțat, după consultările cu Klaus Iohannis, că vor anticipate sau pe Ludovic Orban premier
PNL a anunțat, după consultările cu Klaus Iohannis, că vor anticipate sau pe Ludovic Orban premier *foto: hepta.ro

Cu cine va merge PNL la guvernare?

Ludovic Orban a anunțat că așteaptă negocierile cu celelalte partide pentru a ști cu cine va intra la guvernare. „Suntem la debutul consultărilor. Vom urmări pozițiile exprimate de celelalte partide. Din partea noastră există disponibilitate la dialog, la cooperare și ne dorim ca formațiunile politice care au contribuit la căderea guvernului PSD să aibă un proiect comun.”

Președintele PNL a dezmințit acuzațiile Vioricăi Dăncilă, potrivit cărora ar urma să taie salarii și pensii: „PNL respectă toate legile în vigoare. În ceea ce privește minciunile propagandei PSD cu privire la pensii, salarii, PNDL, sunt niște minciuni gogonate. PNL are ca principal obiectiv creșterea venitului, dar care să se bazeze pe realități, nu pe decizii subiective. Să se bazeze pe atragerea investițiilor, creșterea competivității economiei României. Nu pe niște politruci care dau câțiva bani din burtă”.

După PNL, la negocieri urmează USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×