Atac armat la Pearl Harbour. Două persoane au murit și trei au fost rănite într-un schimb de focuri. Atacatorul s-a sinucis

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 10:31
Atac armat la Pearl Harbour. Două persoane au murit și trei au fost rănite într-un schimb de focuri. Atacatorul s-a sinucis
Atac armat la Pearl Harbour: două persoane au murit, alte trei au fost rănite. Sursa foto: theguardian.com

Un atac armat a avut loc la Pearl Harbour, în insula Hawaii din Statele Unite, potrivit presei americane. În urma atacului cu focuri de armă două persoane au decedat, iar alte trei au fost rănite.

Atac armat la Pearl Harbour, soldat cu 2 morți

Atacul s-a produs ieri după-amiaza aproape de baza militară cunoscută mai ales în Al Doilea Război Mondial, o bază cu o simbolistică istorică extrem de importantă pentru americani.

Atacatorul care a tras mai multe focuri de armă, omorând 2 persoane și rănind alte trei, s-a sinucis ulterior.

Importanța istorică a golfului Pearl Harbour din Hawaii

Persoana care a deschis focurile este chiar un marina din cadrul Marinei Statelor Unite ale Americii, iar autoritățile nu știu de ce a recurs la un astfel de gest. Presa vehiculează că acesta avea probleme personale în ultima perioadă și era depresiv.

Baza navală din Hawaii cu o încărcătură istorică importantă a fost închisă imediat după atacul produs ieri, redeschisă apoi. Bărbatul a tras mai multe focuri de armă la ora locală 14:30, ora 00:30 GMT.

„Forţele de securitate au răspuns la un schimb de focuri raportat la şantierul naval al bazei din Pearl Harbor”, au declarat autoritățile militare de la fața locului, notează știrileprotv.ro.

Pearl Harbor este locul în care Statele Unite ale Americii au fost atacate pe neașteptate de japonezi în anul 1941, pe 7 decembrie. Golful este situat pe insula Oahu, Hawaii, cunoscut pentru faptul că în urma atacului America a decis să intre în Al Doilea Război Mondial.

Atacul japonezilor a avut loc în dimineața zilei de 7 decembrie 1941. Mai multe avioane de luptă au provocat în urmă cu 78 de ani forțele armate americane, iar acestea au răspuns ulterior cu măsuri și mai dure.

În urma atacului din 1941 au murit 2.380 de persoane, printre care și mulți copii. Mai multe nave de război ale americanilor fuseseră avariate sau scufundate, printre care USS Oklahoma, USS California, USS Maryland sau USS Yestal. Japonia declarase război la o oră după atac.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×