Atac armat, în Utrecht, Olanda! Mai multe persoane rănite, după ce un bărbat a deschis focul într-un tramvai

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 16:45
Atac armat, în Utrecht, Olanda! Mai multe persoane rănite, după ce un bărbat a deschis focul într-un tramvai GALERIE FOTO
Atac terorist în orașul olandez Utrecht

Un atac armat a avut loc în urmă cu câteva ore în orașul olandez Utrecht. Mai concret, un bărbat s-a urcat într-un tramvai și a deschis focul din senin, provocând răni grave mai multor pasageri. Ulterior, individul a reușit să scape, fugind la bordul unei mașini.

Posibil atac terorist în orașul Utrecht din Olanda

Autovehiculul cu care atacatorul a reușit să scape este în aceste momente anchetat de poliție. De asemenea, unitățile antitero  au descins în cel mai scurt timp la fața locului, având la dispoziție și elicoptere ale poliției, pentru ca făptașii să fie reperați cât mai rapid.

Pe fondul acestui incident grav, autoritățile olandeze au hotărât să ridice la maximum nivelul de alertă teroristă. În Utrecht nu mai circulă niciun tramvai, iar toate moscheile din oraș au fost evacuate, ca măsură de precauție.

Autoritățile au blocat circulația tramvaielor, pentru a efectua verificări
Autoritățile au blocat circulația tramvaielor, pentru a efectua verificări

Ce spun autoritățile olandeze

Primarul orașului Utrecht, Jan Van Zanen, a declarat că în urma atacului au fost ucise trei persoane, în vreme ce alte nouă au fost rănite, trei dintre ele aflându-se în stare gravă. Din informațiile furnizate de autorități până la această oră, ar fi fost vorba de un atac terorist. Poliția caută încă făptașul.

Țara noastră a fost ținta unui atac la Utrecht” , a declarat și Mark Rutte, prim-ministrul Țărilor de Jos, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul Justiției, Ferdinand Grapperhaus. Potrivit poliției din Utrecht, principalul suspect este un cetățean turc, în vârstă de 37 de ani.

Pe numele său, Gokman Tanis, este principalul suspect în acest atac armat, soldat cu moartea a trei persoane și rănirea altor nouă, dintre care trei se află în stare gravă. Din primele informații reiese că bărbatul ar fi fost judecat la începutul acestui luni pentru un presupus viol pe care l-ar fi comis în vara anului 2017.  Autoritățile olandeze nu au reușit încă să dea de urma atacatorului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×