Astronauții nu se pot infecta cu coronavirus! Stația Spațială NASA este cel mai sigur loc pe durata pandemiei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 17:18
Astronauții nu se pot infecta cu coronavirus! Stația Spațială NASA este cel mai sigur loc pe durata pandemiei
În plină pandemie de coronavirus, Stația Spațială Internațională a NASA este cel mai sigur loc de pe pământ. Sursa foto: nasa.gov

În plină pandemie de coronavirus, cetățenii celor 164 de state afectate sunt în căutarea unui loc în care să se refugieze până când amenințarea va deveni istorie. Ei bine, acest refugiu există, însă e mult mai departe de cât v-ați putea închipui.

Stația Spațială NASA este locul în care coronavirusul nu poate pătrunde

Vă vine sau nu să credeți, cel mai sigur loc în această perioadă este Stația Internațională Spațială a celor de la NASA, datorită măsurilor de siguranță de care beneficiază fiecare astronaut. Concret, agenția are grijă ca aceștia să nu contracteze niciun fel de virus sau bacterie pe toată durata șederii lor în ISS.

În plus, știm cu toții că fiecare membru al echipajului trebuie să urmeze o procedură extrem de strictă, pentru ca specialiștii Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale să se asigure că misiunea va decurge în condiții normale.

Vorbim aici despre o serie de teste fizice care se desfășoară, de regulă, cu 10 zile înainte de lansare și includ numeroase analize de laborator, în urma cărora să se constate că viitorii astronauți nu suferă de vreo boală contagioasă.

Dacă rezultatele sunt negative, se instituie o perioadă de carantină, pentru a vedea dacă respectivul a contractat un virus

Conform procedurii, rezultatele tuturor acestor teste trebuie să fie pozitive, pentru ca operațiunea să poată merge mai departe. În caz contrar, persoana respectivă va intra în carantină timp de două săptămâni, pentru a limita contactul cu ceilalți membri ai echipajului.

Doar așa se va putea stabili cu exactitate dacă astronautul a contractat sau nu un virus similar celui cu care omenirea se confruntă în aceste momente.

Aș afirma, fără teama de a greși, că ISS este cel mai sigur loc în care v-ați putea afla în timpul pandemiei de coronavirus.

Asta pentru că s-a demonstrat că COVID-19 nu poate supraviețui foarte mult timp pe suprafețe, iar o persoană infectată ar fi imediat detectată și diagnosticată în perioada de carantină prin care toți astronauții trec înainte de lansare”, a explicat Luis Zea, cercetător în cadrul Universității din Colorado.

În luna mai, NASA va lansa prima navă Space X, la bordul căreia se vor afla doar doi astronauți. În ciuda pandemiei de COVID-19, operațiunea își va urma cursul firesc, anunță reprezentanții agenției controlate de Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×