Testul care a dat bătăi de cap multor viitori astronauţi! Tu poţi să rezolvi problema?

Filon Stan   
în Hotnews
01/11/2017, 13:42
Testul care a dat bătăi de cap multor viitori astronauţi! Tu poţi să rezolvi problema? GALERIE FOTO

Cu toţii ştim că pentru a deveni astronaut trebuie să fii foarte inteligent, extrem de bine pregătit fizic, să ai aptitudini tehnice şi neînfricat. Recent, astronautul britanic Tim Peake şi-a întrebat urmăritorii de pe Facebook dacă pot rezolva una dintre problemele propuse în timpul procesului de selecţie a astronauţilor pentru Agenţia Spaţială Internaţională.

Problema implică mutarea unui cub marcat cu un punct la baza sa într-o anumită ordine pentru a afla locul în care se va afla punctul după urmarea unei întregi serii de instrucţiuni. Conform IFL Science, problema urmăreşte cât de bun este simţul de coordonare, percepţia spaţială, precum şi abilitatea persoanelor de a urma perfect instrucţiunile. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

 Problema pentru viitorii astronauţi i-a încurcat pe mulţi internauţi

Deşi pare simplu, peste 1.700 de persoane au răspuns provocării în căsuţa de comentarii, argumentele fiind împărţite. Problema presupune ca persoana să îşi imagineze în faţa sa un cub. Acest cub se poate mişca în stânga, dreapta, în faţă (către persoană) şi în spate (se îndepărtează de persoană). La baza cubului se află un punct. Acum imaginaţi-vă că forma se mişcă în faţă, la stânga, din nou către stânga, la dreapta, în spate şi apoi la dreapta. Unde se află punctul în acest moment?

În ziua următoare după publicarea problemei, Tim Peake a publicat şi răspunsul: ”Felicitări tuturor celor care au afirmat că punctul ajunge în cele din urmă la baza cubului!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×