Ascund rușii adevărul? Americanii se miră că în Luxemburg există mai multe cazuri de coronavirus raportat la țara lui Putin

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 16:25
Ascund rușii adevărul? Americanii se miră că în Luxemburg există mai multe cazuri de coronavirus raportat la țara lui Putin
Americanii trimit săgeți către Rusia

Americanii îi acuză voalat pe ruși că „ascund sub preș” numărul adevărat de bolnavi de coronavirus. Jurnaliștii de la CNN au dedicat un amplu material epidemiei de coronavirus din Rusia sau, mai ales, lipsei ei.

Ascund rușii adevărul?

Rusia, cu o populație de 146 de milioane de locuitori, are mai puține cazuri de coronavirus înregistrate decât Luxemburg, o țară cu puțin peste 600.000 de locuitori. În aceste condiții, în care Luxemburg a raportat 798 de cazuri de coronavirus, în timp ce Rusia are „doar” 367, americanii îi bănuiesc pe ruși că ar mușamaliza puțin adevăratele statistici.

Punctul oficial al Rusiei

Rusia susține că a reușit, cel puțin pentru moment, să oprească epidemia prin măsuri extrem de dure. Închiderea totală a granițelor cu China, pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă carantina sau autoizolarea, toate au fost „de folos”. Cel puțin pentru moment, căci în Rusia au început să apară cazurile de coronavirus într-un ritm alarmant (367 de cazuri în total și 61 de cazuri noi în ultimele 24 de ore).

Conform sursei citate, rușii testează agresiv încă din ianuarie, moment în care restul omenirii râdea de situația din China. „Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus testaţi, testaţi, testaţi, iar Rusia a făcut exact acest lucru de la finalul lunii ianuarie. Testarea şi identificarea cazurilor, monitorizarea persoanelor cu care pacienţii au intrat în contact, izolarea, acestea sunt măsuri pe care OMS le propune şi recomandă şi ele au fost în vigoare tot timpul în Rusia. Iar distanţarea socială este a doua componentă”, a declarat Melita Vujnovic, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Rusia.

Desigur, fără a-i acuza direct pe ruși, americanii încearcă să sugereze că statisticile ar putea fi ușor manipulate în Rusia și că populația și-ar pierde încrederea în conducători.

Este scoasă în față Anastasia Vasilyeva, „liderul Alianței Medicilor din Rusia”, care susține cele bănuite de americani: „Când a murit primul pacient cu noul coronavirus, au declarat cauza morţii ca fiind o tromboză. Acest lucru este evident, nimeni nu moare din cauza coronavirusului în sine, se moare din cauza complicaţiilor, deci este foarte simplu să manipulezi”.

Oficialii din domeniul sănătăţii de la Moscova au negat acuzaţiile, cum era de așteptat. Victor Putin ar fi recunoscut că situația reală ar putea sta diferit, însă nu intenționat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×