Ajutor medical de la armata rusă pentru italieni! Anunț oficial făcut de Vladimir Putin

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 15:31
Ajutor medical de la armata rusă pentru italieni! Anunț oficial făcut de Vladimir Putin GALERIE FOTO
Vladimir Putin a fost de acord să trimită ajutor Italiei. Sursa foto - hepta.ro

Ajutor medical de la armata rusă pentru italieni! Se întâmplă chiar de la sfârșitul acestei săptămâni. Rușii vin în sprijinul luptei împotriva epidemiei noului coronavirus, la îndemnul preşedintelui Vladimir Putin.

Ajutor medical de la armata rusă pentru italieni!

Informația a fost confirmată chiar de Ministerul rus al Apărării care a transmis un comuinicat de presă. De altfel, preşedintele rus a discutat cu preşedintele Consiliului italian de Miniştri Guiseppe Conte.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Chiar Kremlinul a recunoscut discuțiile, precizând că liderul rus a propus să ofere ajutor. Rusia urmează să trimită mai mulţi experţi şi vehicule de dezinfectare în regiunile cele mai afectate.

Anunț oficial făcut de Vladimir Putin

Vă readucem aminte că Italia a înregistrat un număr-record de decese sâmbătă – aproape 800 -, iar bilanţul a crescut la aproximativ 5.000 de morţi.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că avioane de transport militar urmează să livreze opt brigăzi mobile de medici militari, vehicule de dezinfectare şi material medical, începând de duminică.

Rusia a înregistrat, la rândul său, 306 contaminări – majoritatea la Moscova – şi un deces legat de epidemie. Vă readucem aminte că, de curând, a izbucnit și un scandal în jurul coronavirusului.

Astfel, aproximativ 680.000 de măşti şi ventilatoare, trimise de China Italiei pentru a o ajuta să mai stopeze epidemia noului coronavirus, au fost confiscate – printr-o eroare – de către vameşi din Cehia. Culmea, reprezentanți ai acesteți țări aveau să-și recunoască faptele.

Cehia a dat asigurări că nu cunaştea, însă, provenienţa acestor măşti. Culmeas, în urmă cu doar câteva zile, cehii se lăudau că au reuşit să confişte măşti şi ventilatoare ”furate unor întreprinderi cehe de către infractori fără scrupule care voiau să le vândă cu tarife majorate pe piaţa internaţiomală”, povesteşte Lukas Lev Cervinka cotidianului La Repubblica.

”Ministerul de Interne şi-a exprimat regretul faţă de această neînţelegere şi este pe cale să discute cu provincia Zhejiang pentru a rezolva problema”, se arată într-un comunicat semnat de către vicepremierul Jan Hamacek, totodată ministru de Interne.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×