Vladimir Putin vrea ca noua Constituţie a Rusiei să îl menţioneze pe Dumnezeu şi să interzică căsătoriile homosexuale

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 17:17
Vladimir Putin vrea ca noua Constituţie a Rusiei să îl menţioneze pe Dumnezeu şi să interzică căsătoriile homosexuale
Vladimir Putin vrea introducerea lui Dumnezeu în Constituţie. Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin, preşedintele Rusie a înintat Parlamentului noi amendamente constituţionale. Acestea pevăd menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu este posibilă decât între un bărbat şi o femeie.

Vladimir Putin vrea introducerea lui Dumnezeu în Constituţie

Vladimir Putin, preşedintele Rusie a avansat Parlamentului noi amendamente constituţionale. Acestea pevăd menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu este posibilă decât între un bărbat şi o femeie.

Preşedintele rus a anunţat la începutul acestui an că Rusia va schimba Constituţia. Aceasta este neschimbată din anul 1993. Iniţiativa ar fi fost propusă pentru pregătirea terenului pentru după anul 2024, an în care expiră cel de-al patrulea şi ultimul mandat prezidenţial al lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin s-a consultat cu partidele şi societatea civilă pentru modificările Constituţiei

Amendamentele constituţionale au fost votate în unanimitate de către deputaţi la prima lectură, dar preşedintele rus a mai îniantat 24 de pagini de amendamente înaintea celei de-a doua lecturi, cea mai importantă dealtfel. Aceasta este prevăzută la 10 martie, potrvit preţedintelui Dumei, Viaceslav Volodin.

Amendamentele preşedintelui sunt rezultatul dialogului său cu reprezentanţi ai tuturor facţiunilor şi ai societăţii civile”, a precizat Viaceslav Volodin într-un comunicat publicat de Duma de Stat.

Amendamente prevăd ca în Constituţie să fie menţionată crdinţa ruşilor în Dumnezeu.  De asemenea, în Constituţia rusă se va stipula că o căsătorie este uniunea dintre o femeie şi un bărbat, în urma modificărilor, a precizat pentru AFP Piotr Tolstoi, un vicepreşedinte al Parlamentului.

Sunt bucuros că acest amendament a fost iniţiat de şeful statului”, a mai spus Piotr Tolstoi, potrivit agenţiei oficiale de presă TASS.

Promovarea homosexualităţii este interzisă în Rusia, printr-o lege promulgată de Vladimir Putin în anul 2013. Noile amendamente ale preşedintelui Vladimir Putin pentru modificarea Constituţiei mai arată că se interzice ca porţiuni ale teritoriului ţării să fie date altor state.

Ca urmare, orice solicitare sau acţiune în acest sens va fi declarată ilegală. De asemenea, Vladimir Putin a amintit ideea de a introduce interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex undeva la mijlocul lunii februarie, în cadrul unei întâlniri cu grupul de lucru înfiinţat la Kremlin pentru pregătirea reformei.

Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla”, spunea Vladimir Putin atunci. Marea majoritate a amendamentelor votate la prima citire vizau întărirea puterilor preşedintelui ţării. Pentru adoptarea acestor schimbări în Constituţie ar urma să se organizeze un vot popular în luna aprilie, pe data de 22.

Vladimir Putin, 67 de ani, este la conducerea Rusiei, fie ca preşedinte, fie ca premier, de 20 de ani. Actualul mandat de preşedinte se va încheia în 2024. Vladimir Putin este cel de-al doilea preşedinte, după Iosif Stalin, care a avut cele mai multe mandate de preşedinte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×