Asasinat Vrancea: de ce nu au mai luat criminalii banii din mașina patronului casei de schimb valutar

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 10:46
Asasinat Vrancea: de ce nu au mai luat criminalii banii din mașina patronului casei de schimb valutar GALERIE FOTO
Întregul film al asasinatului din Vrancea

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul asasinatului patronului unei case de schimb valutar din Vrancea. Procurorii vrânceni au făcut primele declarații în legătură cu această crimă fără precedent. După o noapte întreagă de cercetări amănunțite la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, anchetatorii au reușit să reconstituie filmul evenimentelor petrecute în seara de 22 februarie.

Potrivit procurorilor, victima asasinatului, pe numele său, Constantin Chiriță, poreclit de apropiați „Telu”, patronul unei case de schimb valutar din Focșani, plecase în acea seară cu mașina personală. Bărbatul se îndrepta spre casa familiei sale, situată în comuna Slobozia Ciorăști. Anchetatorii apreciază că în jurul orei 19:45, în timp ce se afla pe un drum izolat, acesta a fost izbit în plin de un alt autoturism. Este vorba despre o mașină de teren pe care cei trei infractori ar fi modificat-o, cu scopul de a rezista impactului violent. De notat este și faptul că respectivul autovehicul avea numere de înmatriculare false, de Marea Britanie.

Anchetatorii au deslușit misterul crimei îngrozitoare

În respectiva mașină de teren se aflau Ionuț Sprânceană și Gheorghe Vasile Văscăuțanu. Se pare că între cei doi și victimă s-a iscat ulterior o ceartă, astfel că aceștia  au  tras și două focuri de armă asupra patronului casei de schimb valutar, provocându-i moartea aproape pe loc. Din cauza acestei situații neprevăzute,  criminalii s-au văzut nevoiți să fugă de la locul faptei, lăsând astfel în urmă banii pe care   Constantin Chiriță îi avea asupra sa. Este vorba despre 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline și 300.000 de lei. Îndreptându-se către o altă mașină, la volanul căreia se afla un al treilea inculpat, pe numele său, Marius Daniel Cruceanu, cei trei au reușit să scape . Totul, cu scopul de a-l jefui pe patronul casei de schimb valutar, după cum arată anchetatorii. Mai mult decât atât, procurorii au ajuns la concluzia că întreaga crimă a fost plănuită de cei trei cu mai mult timp în urmă.

Procurorii au deslușit crima
Procurorii au deslușit crima

Din cercetări, a rezultat că în perioada 3 ianuarie – 22 februarie 2019, inculpaţii au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, aceştia s-au interesat la alte cunoştinţe din judeţul Vrancea asupra programului victimei, precum şi asupra orei la care acesta pleca de la locul de muncă în localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând şi traseul pe care urma să-l parcurgă victima” , se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii vrânceni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×