Așa scapi permanent de cozile de la ANAF. Ghidul complet pentru ghișeul.ro. Cum plătești taxele online!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 19:43
Așa scapi permanent de cozile de la ANAF. Ghidul complet pentru ghișeul.ro. Cum plătești taxele online!
Pentru a scăpa de datorii rapid, poți începe să plătești online, pe ghiseul.ro

Începutul de an a ieșit din spiritul de voie bună, iar cetățenii se înghesuie acum la ghișee pentru a-și plăti taxele și impozitele la administrațiile financiare. Pentru a scăpa de datorii există o mulțime de opțiuni: cu cardul, cash sau online. Cea din urmă se poate face doar după ce obțineți un cont de utilizator și o parolă de la direcțiile de impozite și taxe locale. Contul poate fi obținut după ce depuneți o cerere și o copie după buletin.

Emiterea credențialului va fi efectuată după completarea unei cereri de alocare de credențial, însoțită de copia cărți de identitate a solicitantului, respectiv după crearea rolului unic nominal.* în cazul în care aceasta nu există, ci este un rol comun cu alte persoane).”

Rolul uni nominal este fișa unică a contribuabilului care conține atât elemente de idetificare, cât și contul acestuia la nivelul unității administrativ teritoriale. De pildă: Un rol dde formatul ”Ionescu Ionel și Ionela” nu este un rol nominal unic. Acest rol implică separarea în 2 roluri nominale unice, adică un rol pentru Ionescu Ionel și altul pentru Ionescu Ionela, acolo unde vor fi evidențiate separat, creantele bugetare ale fiecăruia dintre cei doi contribuabili.

Cum deschizi cont pe ghiseul.ro

  1.  Accesează pagina www.ghiseul.ro. Pe prima pagină este creată o secțiune numită ”Vreau Cont”. Apasă ”Continuă”.
  2.  Se va deschide o nouă pagină în care ți se cere să introduci CNP-ul, tastezi CNP-ul și apoi apeși pe butonul ”Trimite cerere”.
  3.  Dacă CNP-ul este valid, se va deschide o nouă pagină cu mai multe câmpurii obligatorii pe care trebuie să le completezi. Acolo trebuie să introduci ”Nume și prenume”, ”Adresa de email”, ”Confirmarea adresei de email”, ”Telefon mobil” și un Cod de cifre și litere. După ce procesul este gata și câmpurile sunt completate, poți apăsa pe butonul ”Trimite cerere”.
  4. Se va deschide pagina de validare a cardului bancar personal, apoi va trebui să introduci numărul cardului afișat pe partea din față a acestuia. În josul paginii, se menționează că solicitarea este gratuită și că nu se va extrage nicio sumă din cont. După ce toate sunt în regulă, apasă pe ”Aprobă”.
  5.  După ce totul este verificat, iar datele introduse sunt corecte, se va deschide o nouă pagină cu mesajul : ”Verificarea datelor a fost efectuată cu succes. Veți primi un email cu datele de acces”.
  6. În cele din urmă, poți intra în contul de email furnnizat, iar după 1 minut, puteți primi datele de acces în sistemul Ghișeul.ro.

Cum plătești taxele și impozitele pe ghiseul.ro

După ce operațiunea obținerii unui cont s-a încheiat, își poți plăti datoriile astfel: intri pe prima pagină, introduci userul și parola furnizate pe email(pasul 5), și vezi ce obligații de plată ai, unde eventual poți și plăti.

Mai exact, după ce ai introdus userul și parola, apeși butonul ”Plătește”, se deschide o nouă pagină, își introduci datele personale și totul este gata. Ulterior, se deschide o nouă pagină prin care ești anunțat că tranzacția a fost finalizată cu succesc și că dovada plății ți-a fost trimisă pe email.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×