Așa ceva nu s-a mai văzut! A plouat cu păianjeni în Brazilia. VIDEO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 18:45
Așa ceva nu s-a mai văzut! A plouat cu păianjeni în Brazilia. VIDEO GALERIE FOTO
În Brazilia a plouat cu păianjeni!

Ploaie cu păianjeni în Brazilia! Mii de astfel de insecte au acoperit ca o pătură întreg cerul! Martorii au fost cutremurați de ce le-au văzut ochii, iar specialiștii au venit din urmă să calmeze spiritele. Potrivit acestora, fenomenul este unul normal pentru lunile de vară, fiind deja cunoscut ca „ploaia de păianjeni” sau „părul îngerilor”, datorită firelor fine provenite de la pânzele create.

Insectele par că plutesc în aer, dar sunt ținute de ceea ce au țesut în timpul nopții. Acesta nu este primul episod de acet gen! Australia a fost și ea înconjurată de insecte plutitoare.

Ploaie cu păianjeni în Brazilia!

Nenumărate insecte au acoperit azi cerul din Brazilia! Imaginile filmare de martori au fost șocante. Totul s-a petrecut în zona de sud a țării. „Ballooning nu este un comportament neobișnuit al păianjenilor. Se cațără pe o zona mai înalta, își scot fundul în afară și emit pânza de păianjen. Apoi pur și simplu decoleaza. Fenomenul se întămplă mereu în jurul nostru. Numai că nu îl observăm”, a explicat un om de știință.

Ploaie de păianjeni în Brazilia. Martorii au fost îngroziți de fenomen!
Ploaie de păianjeni în Brazilia. Martorii au fost îngroziți de fenomen!

Cei aflați la fața locului au fost îngroziți de insectele care păreau că au dominat toate priveliștile. Pânzele fine ale lor făceau să pară că pluteau de-a dreptul pe întreaga porțiune.

De asemenea, în Australia s-a petrecut același gen, când păianjenii au cuprins tot cerul. „Este vorba despre tehnica „balonarii”, folosita in special de paianjenii tineri, dar pe care o folosesc si adultii. Paianjenii urca pe varfurile copacilor si elibereaza panze care sunt luate de briza.

Australia, acoperită de o ploaie cu păianjeni!
Australia, acoperită de o ploaie cu păianjeni!

Adierea vantului ii aduc pe paianjeni la distante de kilometri. […] Fenomenul se numeste „Par de inger” si poate fi intalnit in urma inundatiilor masive, cand paianjenii incearca sa gaseasca un loc mai prielnic de trai”, a declarat Robinson Martyn, naturalist australian, pentru „The Sydney Morning Herald”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×