Ploaie cu păianjeni în Brazilia! Mii de astfel de insecte au acoperit ca o pătură întreg cerul! Martorii au fost cutremurați de ce le-au văzut ochii, iar specialiștii au venit din urmă să calmeze spiritele. Potrivit acestora, fenomenul este unul normal pentru lunile de vară, fiind deja cunoscut ca „ploaia de păianjeni” sau „părul îngerilor”, datorită firelor fine provenite de la pânzele create.
Insectele par că plutesc în aer, dar sunt ținute de ceea ce au țesut în timpul nopții. Acesta nu este primul episod de acet gen! Australia a fost și ea înconjurată de insecte plutitoare.
Ploaie cu păianjeni în Brazilia!
Nenumărate insecte au acoperit azi cerul din Brazilia! Imaginile filmare de martori au fost șocante. Totul s-a petrecut în zona de sud a țării. „Ballooning nu este un comportament neobișnuit al păianjenilor. Se cațără pe o zona mai înalta, își scot fundul în afară și emit pânza de păianjen. Apoi pur și simplu decoleaza. Fenomenul se întămplă mereu în jurul nostru. Numai că nu îl observăm”, a explicat un om de știință.
Cei aflați la fața locului au fost îngroziți de insectele care păreau că au dominat toate priveliștile. Pânzele fine ale lor făceau să pară că pluteau de-a dreptul pe întreaga porțiune.
De asemenea, în Australia s-a petrecut același gen, când păianjenii au cuprins tot cerul. „Este vorba despre tehnica „balonarii”, folosita in special de paianjenii tineri, dar pe care o folosesc si adultii. Paianjenii urca pe varfurile copacilor si elibereaza panze care sunt luate de briza.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Adierea vantului ii aduc pe paianjeni la distante de kilometri. […] Fenomenul se numeste „Par de inger” si poate fi intalnit in urma inundatiilor masive, cand paianjenii incearca sa gaseasca un loc mai prielnic de trai”, a declarat Robinson Martyn, naturalist australian, pentru „The Sydney Morning Herald”.