Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund. Soţia lui Nicolae Ceauşescu era geloasă pe ele şi le-a interzis

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
28/04/2019, 12:22
Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund. Soţia lui Nicolae Ceauşescu era geloasă pe ele şi le-a interzis GALERIE FOTO
Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund

În perioada gri a României, trei femei artiste celebre au reușit să stârnească invidia și gelozia dictatoarei Elena Ceaușescu. De altfel, la acea vreme, să fii dușmanul personal al femeii care avea tot ce își dorea și să supraviețuiești în România era foarte greu.

Irina Loghin, Violeta Andrei și Jeanina Matei sunt artistele pe care Elena Ceaușescu le-a urât profund

Este vorba despre Violeta Andrei, Irina Loghin și Jeanina Matei. Irina Loghin a fost mereu o interpretă de muzică populară iubită și dorită de public. Talentul, succesul și frumusețea artistei au stârnit invidia dictatoarei. Solista a cântat timp de 15 ani pentru cumplul Ceaușescu, dar, în anii ’80 , a ajuns să fie interzisă. Artista susținea că acest lucru ar fi fost posibil din cauza unor colegi de breslă.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, a explicat Irina Loghin.

Violeta Andrei, interzisă să mai joace în filme

Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund. Soţia lui Nicolae Ceauşescu era geloasă pe ele şi le-a interzis
Talentul, succesul și frumusețea artistei au stârnit invidia dictatoarei

Actrița Violeta Andrei, cunoscută din filmele ”Saltinbancii”, ”Lumini și umbre” și ”Un august în flăcări” a fost nucleul multor povești de amor în care personaj principal era Nicu. Artista a avut o întâlnire scurtă cu familia prezidențială, cu soțul ei, Ștefan Andrei, ministru de externe al regimului Ceaușescu, omul cheie al promovării politicii externe românești.

Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund. Soţia lui Nicolae Ceauşescu era geloasă pe ele şi le-a interzis
Violeta Andrei a cunoscut decăderea după ce Lenuța a început să simtă gelozie față de ea

Imediat cum a fost văzută de Lenuța, a și început ura. „Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani”, a spus Violeta Andrei, în urmă cu opt ani. Din acel moment, cariera ei a cunoscut decăderea, căci i-a fost interzis să mai joace în filme.

Jeanina Matei, interzisă la TV după relația cu fiul cuplului prezidențial

Jeanina Matei și fiul lui Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut la mare. Cântăreața se întâlnea cu fiul dictatorul la barul Melody, iar povestea lor de iubire, în jurul căreia s-au țesut multe discuții, a fost de notorietate. Chiar dacă el era îndrăgostit iremediabil de frumoasa interpretă, soții Ceaușescu nu au agreat relația lor, așa că, mai târziu, Jeanina a fost și ea interzisă la TV.

Artistele pe care Elena Ceauşescu le-a urât profund. Soţia lui Nicolae Ceauşescu era geloasă pe ele şi le-a interzis
Jeanina a fost și ea interzisă la TV

Femeia a plecat departe de România, în Italia, unde s-a și stabilit, renunțând la cariera artistică. „Au fost clipe frumoase şi ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate ştii dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se ştie niciodată”, a dezvăluit solista.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×