Apare un nou tip de PENSIE! De când se aplică

Ana Chivu   
în Stiri mondene
10/09/2018, 11:34
Apare un nou tip de PENSIE! De când se aplică
Apare un nou tip de pensie! De când se aplică

Un nou tip de pensie se va aplica pentru cei care locuiesc în Uniunea Europeană. Aceștia vor fi surpinși  de o nouă schemă de pensii private.  Noua schemă de pensii private va ajuta strict locuitorii din Uniunea Europeană. Aceștia vor putea să facă economii mult mai ușor, chiar și în momentul în care se vor muta în orice alt stat membru al Uniunii Europene.

Comisia afacerilor Economice a Parlamentului European a luat în considerare alt cadru juridic. Acesta este special considerat un produs nou paneuropean pentru pensii personale ( PEPP). La nivelul întregii Uniuni va avea noi caracteristici standard.

Produs nou paneuropean pentru pensii

O nouă schemă pentru pensii a fost luată în considerare. Cei care vor beneficia de noul produs vor fi doar cei care locuiesc în Uniunea Europeană. Chiar dacă aceștia aleg să părăsească locul în care sunt, și dacă se vor muta în alt stat membru al UE, tot vor putea să se bucure de economia pe care o vor putea face. Sistemele existente nu vor fi înlocuite în această schemă. Aceasta nu este decât o opțiune a celor care sunt doritori, a informat eurodeputatul Siegfried Mureșan, citat de adevărul.ro.

Asemănătoare cu alte sisteme de pensii care sunt administrate privat, schema propusă pentru locuitorii UE va oferi tuturor cetățenilor soluția voluntară și complementară sistemelor publice de pensii. Desigur, produsele naționale sunt într-o competiție cu pensiile panaeuropene. Acestea oferă o mai largă varietate destinată celor care vor să economisească.  Sumele care vor fi puse deoparte, venite din schemele din pensii private, vor fi investite în instrumente financiare diverse.

Contribuțiile personale au parte, în unele cazuri, de beneficii fiscale. Acestea poti fi la fel ca scutirile de impozite.  Există în Uniunea Europeană numeroase produse detinate economisirii în vederea pensiei. Paneuropean pentru pensii personale tinde să transforme schema într-o altă opțiune mai simplă. Schema poate să fie vândută chiar și în toate statele membre, alături de caracteristicile standard și costuri care vor fi transparente.

Citește și: Meteo București marți, 11 septembrie: dispar ploile

Citește și: Horoscopul dragostei azi, 11 septembrie. Probleme în dragoste

Pensii paneuropene

Comisia Europeană este produsul care nu înlocuiește sistemele deja existente. Aici vine vorba strict despre o alegere suplimentară ale posibilor beneficiari ale noilor scheme de pensii. „În prezent, piaţa internă a pensiilor personale este foarte fragmentată şi variază în diferite state membre ale UE. Prin urmare, există doar un grad limitat de portabilitate a produselor de pensii personale dintr-un stat membru în altul. Acest lucru poate afecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. De exemplu, aceştia pot fi împiedicaţi să-şi găsească un loc de muncă sau să se pensioneze într-un alt stat membru al Uniunii Europene”,  a afirmat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Este în plan conducerea la crearea  unui produs ce intenșionează să fie disponibil tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Această schemă va permite tuturor beneficiarilor să aibă parte pe deplin de toate calitățile ei. De asemenea, toți au posibilitatea să apeleze la piața internă. „Practic, ei vor putea să-şi transfere drepturile lor de pensie în străinătate şi au posibilitatea de a alege dintre diferite tipuri de furnizori, putând opta inclusiv pentru servicii transfrontaliere”, potrivit Comisiei Europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×