Apa oxigenată și alcoolul sanitar sunt dezinfectante eficiente, dar au și alte proprietăți importante! Iată cum le mai poți folosi

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 15:05
Apa oxigenată și alcoolul sanitar sunt dezinfectante eficiente, dar au și alte proprietăți importante! Iată cum le mai poți folosi
Află toate celelalte proprietăți ale alcoolului sanitar și apei oxigenate. Sursa foto: libertateapentrufemei.ro

De teama coronavirusului, românii au luat cu asalt în ultimele zile rafturile tuturor magazinelor din țară, în căutare de alimente, dar și de produse care să-i ajute să țină boala la distanță. De aceea, în capul listelor de cumpărături s-au regăsit și produsele dezinfectante, cele mai vândute fiind apa oxigenată și alcoolul sanitar.

Apa oxigenată și alcoolul sanitar nu sunt doar dezinfectante. Află cum le mai poți folosi

Puțină lume știe, însă, că albirea, curățarea și igienizarea se numără la rândul lor printre proprietățile acestor dezinfectanți. De asemenea, pe lângă faptul că distruge nenumărate bacterii depuse pe suprafețe, apa (peroxidu de hidrogen) poate fi utilizată ca antiseptic sub forma unei soluții diluate, incolore.

În schimb, alcoolul sanitar este o soluție pe bază de alcool etilic 70%, se utilizează pentru uz extern și acționează ca antiseptic. Are proprietăți antibacteriene, este un bun dezinfectant și un bun solvent care degresează cea mai mare parte a grăsimilor. Spre deosebire de apa oxigenată, se evaporă rapid, are un miros înțepător și este colorat industrial cu albastru.

Alcoolul degresează, în timp ce apa oxigenată are proprietăți de albire

Totodată, trebuie spus că alcoolul poate înlătura cu ușurință urmele de grăsime de pe diverse suprafețe și este ideal când vine vorba despre combaterea mirosurilor grele. Poate fi folosit în cazul obiectelor pătate de grăsime, pentru geamuri, vitrine, cabina de duș sau chiar oglinda din baie.

Față de alcoolul sanitar, apa oxigenată are proprietăți de albire. Prin urmare, poate fi folosită pentru suprafețele îngălbenite. De asemenea, poate igieniza mașina de spălat sau frigiderul și poate înmuia pielea bătătorită de pe călcâie. Dacă nu ne credeți pe cuvânt, vă invităm să vă convingeți singuri de proprietățile deosebite pe care le au aceste două produse.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×