Anunţul neaşteptat al CEDO în cazul plângerii formulată de Laura Codruţa Kovesi! Ce se întâmplă în cazul demiterii fostei şefe a DNA

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 16:27
Anunţul neaşteptat al CEDO în cazul plângerii formulată de Laura Codruţa Kovesi! Ce se întâmplă în cazul demiterii fostei şefe a DNA GALERIE FOTO
Anunţul neaşteptat al CEDO în cazul plângerii formulată de Laura Codruţa Kovesi! Ce se întâmplă în cazul demiterii fostei şefe a DNA

Un anunț neașteptat a fost făcut de CEDO după plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi! Aceasta a atacat demiterea sa din fruntea DNA la CEDO. Avocatul său, Nicolae Popescu, a anunțat că plângerea a trecut de primul filtru fiind declarată admisibilă. Se pare însă că aceasta doar a primit un număr de înregistrare, conform unor surse.

„Procedura în faţă Curţii este următoarea: reclamatul depune o plângere, plângerea e înregistrată şi trece printr-un filtraj. În acest filtraj practic 90% dintre cauze cad. Reclamantul primeşte răspunsul ‘plângerea dvs. a fost declarată inadmisibilă’. Noi suntem în faza în care am depăşit acest filtraj. S-a considerat că plângerea îndeplineşte acele criterii de admisibilitate.”, a explicat Nicolae Popescu, avocatul Laurei Codruta Kovesi.

CEDO a făcut un anunț neașteptat în cazul plângerii formulată de Laura Codruţa Kovesi! Nu a început judecata

Plângerea formulată la CEDO de Laura Codruța Kovesi  doar a fost înregistrată, nu s-a început judecata! Acesta este anunțul neașteptat făcut de CEDO, conform unor surse. În cazul demiterii fostei şefe a DNA, CEDO nu a început judecata.“Plângerea a trecut de filtru. Peste 90% din plângeri nu trec. Curtea a constatat că îndeplineşte criteriile de admisibilitate şi va merge într-o etapă superioară. Începe judecata pe fond”, a declarat avocatul Laurei Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO revocarea sa din funcţia de şef al DNA

„Acum urmează să treacă spre un complet de judecători care să identifice acele încălcări ale Convenţiei, se va redacta un set de întrebări pentru Guvern, se va comunica plângerea, şi Guvernul va avea un termen să răspundă atât la plângerea reclamantei, cât şi la acele întrebări, pe ce va comunica CEDO că există probleme de încălcare a Convenţiei.”

„După ce această procedura va fi şi ea îndeplinită, în sensul că Guvernul va răspunde, reclamantei i se va trimite răspunsul Guvernului, va avea şi ea la dispoziţie un termen să îşi facă apărarea, să răspundă la apărarea Guvernului, şi în acel moment poate să menţioneze şi despăgubirile pe care le solicită că urmare a încălcării Convenţiei Europene. După ce ambele părţi au epuizat această procedura scrisă, se va închide dosarul şi de o parte şi de altă, urmând Curtea să ia o hotărâre în acest sens: de violare sau neviolare a Convenţiei”, a declarat avocatul Laurei Codruța Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×