Anunţul făcut de Papa Francisc: „Oamenii cu tendințe homosexuale să nu fie acceptați”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 18:37
Anunţul făcut de Papa Francisc: „Oamenii cu tendințe homosexuale să nu fie acceptați” GALERIE FOTO
Papa Francisc a vorbit despre homosexualitate

Papa Francisc a vorbit despre homosexualitate şi spune că a devenit deja o problemă, mai ales pentru că în opinia sa a devenit „la modă” să faci parte din această comunitate. În acelaşi timp, Suveranul Pontif spune că este îngrijorat privind modul în care a reuşit să se răspândească acest trend.

„Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început. În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii.

Anunţul făcut de Papa Francisc privind homosexualii

Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie. Se poate ca atunci să nu îşi arate tendinţele, dar apoi pot ieşi la iveală. În viaţa de preot, nu este loc pentru acest tip de afecţiune. Drept urmare, biserica recomandă ca oamenii cu astfel de tendinţe să nu fie acceptaţi”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc, Suveranul POntif, nu agreează homosexualitatea în cadrul Bisericii Catolice
Papa Francisc, Suveranul POntif, nu agreează homosexualitatea în cadrul Bisericii Catolice

În opinia Bisericii Catolice, homosexualitatea este un mare păcat. Există şi un ordin privind pregătirea preoţilor din cadrul Bisericii Romano-Catolice, apărut în 2016, care vorbeşte despre importanţa abstinenţei sexuale şi interzicerea culturii gay în râdnul clerului.

Prima dată când s-a început interzicerea persoanelor cu tendinţe de tip homosexual în cadrul Bisericii Catolice a fost în 2005.

În cadrul unui interviu acordat de The Guardian, Papa Francisc s-a plâns de ceea ce numeşte „problema serioasă a homosexualităţii”, devenită trend în zilele noastre şi se teme că este predispus la acest lucru inclusiv clerul Bisericii Catolice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×