Papa Francisc nu mai vine în România! Vizita a fost amânată

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 21:40
Papa Francisc nu mai vine în România! Vizita a fost amânată
Vizita lui Papa Francisc în România a fost amânată!

Vizita Papei în România a fost anulată! Aceasta trebuia să aibă loc anul viitor, în luna mai. Se pare că Summit-ul dein 9 mai de la Sibiu a fost cauza. Anunțul amânării vizitei a fost făcut vineri, 30 noiembrie, de către Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

“Ceea ce noi ştim la momentul acesta este că va fi o vizită în România. Ştim că vizita era plănuită pentru luna mai, dar, având în vedere Summitul din 9 mai, administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat”,a declarat acesta despre vizita Papei.

Papa Francisc nu mai vine în România!

Episcopul de CCluj-Gherla a anunțat că Papa nu va mai ajunge în România în perioada lunii mai a anului viitor. “Se lucrează la această vizită. Chiar m-am auzit ieri cu Nunţiul Apostolic, cu Ambasadorul Sfântului Scaun şi lucrăm la aşa ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice. Premierul Viorica Dăncilă a declarat în vara aceasta, după primirea audienței de către Papa Francisc, că va urma să vină la noi în țară, în anul 2019.

“Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României”, a fost mesajul scris al purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Francisc Doboș. „Ca urmare, la finalul acestei luni urmează ca nuțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit ssau restabilit vizita pontifului român. Ceea ce știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră. Sigur că îmi doresc să îl aducem la Cluj să vadă acest oraș minunat”, a declarat Florentin Crihălmeanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×