Papa Francisc surprinde din nou: Nu trebuie să fie neapărat virgine

Sandra Popescu  
înStiri de ultima ora
17/07/2018, 15:07
Papa Francisc surprinde din nou: Nu trebuie să fie neapărat virgineGALERIE FOTO
Virginele ”consacrate”, care fac parte dintr-o asociație renumită din SUA, au dat deja un comunicat care răspunde la această măsură. Ele susțin oficial  că măsura e una ”profund dezamăgitoare și șocantă”.

Într-un document făcut public de Vatican, apar informații care contrazic multe dogme care se știau până acum. Pe scurt, Papa Francisc surprinde din nou, iar de această dată, în discuție este o temă destul de controversată.

Clericii catolici au decis acum că femeile care i se dedică lui Hristos nu trebuie să fie neapărat virgine. Documentul făcut public de Vatican sub denumirea de ”Ecclesiae Sponsae Imago” le-a surprins pe femei, punând semnul egal între virginitatea lor și devotamentul față de Hristos. Această strategie, însă, a șocat până și asociația din care femeile fac parte.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Papa surprinde din nou: Nu trebuie să fie neapărat virgine

Vaticanul a declarat prin reprezentanții oficiali că noul document vine și ca răspuns la numărul tot mai mare de femei care au exprimat interes în această vocație, dar nu întruneau cerințele (femei divorțate, văduve etc.)

Virginele ”consacrate”, care fac parte dintr-o asociație renumită din SUA, au dat deja un comunicat care răspunde la această măsură. Ele susțin oficial  că măsura e una ”profund dezamăgitoare și șocantă”.

”Întreaga tradiție catolică se bazează pe faptul că virginitatea e cel mai de preț dar pe care o femeie i-l poate oferi lui Hristos. Femeile care devin virgine consacrate trebuie să nu fi fost căsătorite niciodată sau să fi violat în vreun fel jurământul castității. Noile prevederi sunt profund dezamăgitoare și șocante.”, se arată în comunicatul Asociației.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×