Anunț oficial al conducerii Institutului Cantacuzino! „Nu vom putea produce vaccin mai devreme de 7-8 ani!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 15:35
Anunț oficial al conducerii Institutului Cantacuzino! „Nu vom putea produce vaccin mai devreme de 7-8 ani!” GALERIE FOTO
Institutul Cantacuzino nu poate produce prea curând un vaccin. Sursa foto - TNS via ZUMA Wire)

Anunț oficial al conducerii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Locțiitorul comandantului instituţiei, colonelul Dragoș-Alexandru Necula spune că nu se va putea produce un vaccin gripal mai devreme de 7 – 8 ani.

Anunț oficial al conducerii Institutului Cantacuzino!

Vă reamintim că institutul a fost transferat acum mai bine de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării, devenind astfel unitate militară.

Ministrul Apărării de la acel moment, Mihai Fifor, promitea că la Cantacuzino, România va produce vaccin împotriva gripei în cel mult 2 ani.

„Nu vom putea produce vaccin mai devreme de 7-8 ani”

De altfel, de curând s-au împlinit zece ani de când Institutul Cantacuzino a pierdut licenţele de producere a vaccinurilor împotriva tuberculozei, gripei, turbării şi tetanosului.

În acest moment, chiar și până la crearea unui vaccin gripal pare a fi cale lungă.

Colonelul Dragoș-Alexandru Necula spune că e nevoie de 150 de milioane de euro pentru echipamente, bani ce ar putea fi atraşi de la Uniunea Europeană.

„Nu putem să spunem că se scoate într-un an, doi. Trebuie studii preclinice, în vivo, în vitro, sunt o sumedenie de activităţi premergătoare pentru a scoate acest vaccin pe piaţă.

Ori, Armata va scoate un produs la o tehnologie la fel sau mai performantă decât ceea ce este pe piaţă. Acesta este nivelul nostru de ambiţie”, a spus Alexandru Necula, la Europa FM.

Concret, un termen optimist pentru realizarea unui nou vaccin românesc este 2027 sau 2028, admite şeful institutului Cantacuzino.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×