Anunț important pentru toți pensionarii din București! Se întâmplă începând de marți, 12 februarie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 13:47
Anunț important pentru toți pensionarii din București! Se întâmplă începând de marți, 12 februarie
Pensionarii bucureșteni vor putea solicita carduri de transport gratuit

Vești bune pentru toți pensionarii din București. Vor putea beneficia de transport gratuit în capitală. Tot ce trebuie să facă este să solicite formularele necesare pentru a intra în posesia abonamentelor de călătorie gratuite. De asemenea, pensionarii vor putea obține și un card pentru însoțitori, aceștia urmând a călători la rândul lor, în mod gratuit. Totul va fi posibil de marți, 12 februarie, după cum  anunță reprezentanții STB.

„Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Astfel, în prima etapă, persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor legitimaţii călătorie, instrucțiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de copia talonului de pensie şi a actului de identitate)” , se arată în comunicatul de presă dat publicității de Societatea de Transport București.

STB anunță introducerea abonamentelor de transport gratuite pentru pensionari

Potrivit STB, în urma completării formularului tip, împreună cu o copie a talonului de copie și a actului de identitate, pensionarul bucureștean va trebui să depună documentele respective la orice Centru de Emitere și Reîncărcare Carduri al Societății de Transport București. „În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Naţională de Pensii Publice pentru verificare şi validare. După validare, STB SA va emite cardurile electronice şi le transmite, prin corespondenţă, către beneficiari, la adresele indicate de aceştia.” , se precizează în respectivul comunicat de presă.

Veste bună pentru pensionari
Veste bună pentru pensionari

Totodată, persoanele de peste 63 de ani, în cazul bărbaților și 65 de ani, în cazul femeilor, vor avea posibilitatea să solicite să solicite un card de călătorie și pentru însoțitori. „Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în Bucureşti și sunt însoţitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului Bucureşti. Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia”, anunță STB.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×