Coronavirusul Covid-19 ne-a „rupt” cursul firesc al vieții și ne-a izolat în case. Mulți și-au pierdut sau sunt pe cale să-și piardă locurile de muncă. Sunt, însă, și „fericiți” care pot lucra de acasă, din fața calculatorului, pe omniprezenta „minune” care este internetul.
Antidot pentru izolarea de Covid-19. Sute de persoane pot participa la videoconferințe cu cea mai descărcată aplicație de pe Apple App Store
Angajații din firmele, de fapt din domeniile, care permit activitatea pe internet în această perioadă cumplit de grea au nevoie, însă, de comunicare cu șefii, cu colegii, ca să nu mai vorbim de faptul că toți avem nevoie de prietenii cu care nu ne mai putem întâlni.
Soluția pentru toată lumea împotriva izolării impuse de pandemia de coronavirus Covid-19 se numește, simplu și comun, Zoom. Nu acela pe care-l știm toți de la aparatele foto sau… telefoanele „deștepte”. Nu, Zoom este o aplicație pentru videoconferințe, foarte folositoare pentru rezolvarea problemelor amintite mai sus, de la slujbe (de toate felurile!) la lecții online, de la întîlniri virtuale la… petreceri!
Atât de urâtele videoconferințe au devenit vitale în condițiile carantinei la care suntem supuși de coronavirusul Covid-19. Așa că aplicația Zoom a devenit cea mai descărcată aplicație din Apple App Store, conform bbc.com.
„Nici nu vă puteți închipui cât de critică era majoritatea oamenilor la adresa unor astfel de aplicații la începutul acestei decade. De la început, Zoom și-a dorit să fie cel mai bun exemplu că interacțiunea dintre oameni poate fi ușor de realizat, mai ales în branșele unde aplicațiile de videoconferințe erau, și mai sunt!, urâte de mulți, cum spuneam” – Eric Yuan, fondator Zoom
ADVERTISEMENTCitește pe același subiect:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Zoom „duce” gratuit până la 100 de participanți, iar pe bani urcă totalul la 500
Zoom „duce” până la 100 de participanți concomitent într-o videoconferință, în timp ce Skype, de exemplu, foarte cunoscut și folosit, permite doar 50. Aplicația oferă opțiuni precum criptarea apelurilor, înregistrarea conferințelor sau schimbarea fundalului.
Varianta gratuită a aplicației Zoom oferă timp nelimitat unei întrevederi 1 la 1 și 40 de minute de videoconferință pentru până la 100 de participanți. Pentru o durată nelimitată și în cazul mai multor participanți, există abonamente de la 15 dolari pe lună, conform theguardian.com.
Abonamentele mai scumpe permit înregistrarea și stocarea videoconferințelor pe un „server-cloud”, transcrierea discuțiilor salvate astfel și creșterea numărului participanților până la 500.
- „ZOOM [zu:m] (< engl.) s. n. 1. Ansamblu de lentile mobile cu ajutorul cărora se poate modifica distanța focală, utilizat la aparate de fotografiat camere video, microscoape etc. Permite captarea de imagini clare de la mari distanțe și focalizarea pe imagini de detaliu. 2. Efectul de mișcare rapidă înainte și înapoi față de subiectul filmat, obținut prin folosirea unor obiective cu distanță focală variabilă.” – dexonline.ro
- 130.000 de descărcări au făcut din Zoom cea mai descărcată aplicație de pe Apple App Store în ultimele două săpămâni, după ce acum două luni aplicația avea numai 56.000 de utilizatori…
- 2011 este anul lansării aplicației Zoom, evaluată acum la 29 de miliarde de dolari