Decizie radicală. Parcurile din București se închid începând cu 28 martie 2020

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 23:53
Decizie radicală. Parcurile din București se închid începând cu 28 martie 2020
Parcurile vor fi închise în București

Parcurile din București vor fi închise începând de sâmbătă, 28 martie 2020. De asemenea, mai multe hoteluri vor fi puse la dispoziția medicilor.

Parcurile se închid în București

Comitetul municipal pentru situații de urgență a decis vineri seara să închidă toate parcurile din București, începând cu 28 martie 2020.

De asemenea, mai multe hoteluri din capitală vor fi puse la dispoziția medicilor pentru a fi cazați, dacă aceștia vor dori să se izoleze pentru a nu-și pune familiile în pericol, conform digi 24.ro.

România se apropie cu pași repezi de scenariul 4 al epidemiei de coronavirus din România, în momentul în care pragul de 2000 de infectați cu coronavirus va fi atins.

Momentan, în România există 1.292 de infectați, 26 de persoane decedate și 115 de persoane care s-au recuperat total.

Inițial, închiderea parcurilor a fost luată în considerare doar la nivel declarativ de primarii sectoarelor din București, însă lipsa de respect a bucureștenilor, care au ieșit în număr mare la plimbare în zilele călduroase de primăvara, a dus la această decizie radicală.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România va ajunge în scenariul 4 în câteva zile. Din acel moment, românii se pot aștepta nu doar la închiderea parcurilor ci și la alte măsuri dure, precum cele luate în Italia sau Spania.

Pe scurt, toate activitățile economice s-ar putea închide și toată lumea ar fi obligată să rămână în case pentru o perioadă stabilită de timp.

„Scenariul cel mai favorabil este ca în decurs de 7 zile să ajungem la 2.000 de cazuri. Dar este foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit și să atingem mai repede 2.000 de cazuri. Scenariul 4 înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale”, a explicat Rafila pentru Libertatea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×