ANPC, avertisment pentru toți românii înainte de sărbători! Ofertele turistice care v-ar putea înșela

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 13:45
ANPC, avertisment pentru toți românii înainte de sărbători! Ofertele turistice care v-ar putea înșela
Avertisment ANPC asupra ofertelor turistice false. Sursa foto: meat-milk.ro

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) trage un semnal de alarmă, înainte de sărbătorile de iarnă! Paul Anghel, directorul general al ANPC, a precizat că în această perioadă, consumatorii ar trebui să fie atenţi la ofertele turistice false care ar putea să-i tenteze și spune că turiștii trebuie să fie foarte atenți pentru a nu fi victimele infractorilor!

Avertisment ANPC asupra ofertelor turistice false

”Atentie sporita la ofertele turistice! Sarbatorile de iarna sunt asteptate de noi toti, fie ca vorbim de copii sau de adulti. Este perioada in care petrecem alaturi de cei dragi, si toti ne dorim o vacanta de calitate.

Solicitarea tuturor informatiilor legate de pachetele turistice din perioada sarbatorilor, a detaliilor cu privire la categoria de cazare, a meselor oferite in cadrul pachetului si detalii cu privire la alte excursii optionale sunt conditii esentiale pentru a beneficia de o vacanta linistita. Pentru a avea o vacanta fara probleme sfatuiesc consumatorii sa acorde atentie sporita inainte de achizitia unei vacante”, a scris Anghel pe pagina de Facebook

Țeapă cu o vilă din Bușteni

Un astfel de caz în care cei care doreau să petreacă sărbătorile de iarnă la munte a avut loc în urmă cu câteva zile. Un bărbat a postat un anunț pe Internet în care spunea că este proprietarul unei vile din Bușteni și o închiriază pe perioada sărbătorilor de iarnă pentru suma de 2.000 de lei. Așa-zisul patron de pensiune a avut deja și câțiva clienți, care au făcut deja plata.

Cazul a fost semnalat pe Facebook, iar victimele încă nu s-au prezentat la poliție. „Buna seara, spiritul civic ma indeamna sa semnalez o intamplare..Un cetatean, nu se stie numele lui, cere avans pt revelion in Busteni pe str.Bustenilor 22 (acolo ar avea el pensiune). Nu stiu cum procedeaza dar deja a dat 2 buletine false (seria e aceeasi) pt „incredere” in incasarea avansului.

Nu am patit-o eu ci niste cunoștințe. Intre timp dupa ce am postat pe un alt grup aceasta întâmplare, s-a regasit alt grup in aceeasi situatie cu acest cetatean. Voi posta si pozele dupa CI ..care clar sunt false..au aceeasi serie etc… cred ca merita distribuit…, a declarat pentru Adevărul Laura Adelina Moise, patroana pensiunii Relax, din Munţii Măcinului, comuna Greci.

Mai mult decât atât, după publicarea mesajului respectiv pe Facebook, cineva a recunoscut unul dintre buletinele folosite de falsul proprietar de pensiune și a spus că actul de identitate ar aparține fratelui său, care însă este mort de peste trei ani de zile!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×