Anomalie în datele oficiale. Doar un sfert dintre decedații de coronavirus de la Suceava apar în raportările Ministerului Sănătății

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 17:45
Anomalie în datele oficiale. Doar un sfert dintre decedații de coronavirus de la Suceava apar în raportările Ministerului Sănătății
Anomalie în datele oficiale. Doar un sfert dintre decedații de coronavirus de la Suceava apar în raportările Ministerului Sănătății. Sursa foto: Hepta

Din numărul persoanelor decedate de coronavirus de la Spitalul Județean Suceava, doar un sfert apar în raportările oficiale ale Ministerului Sănătății, potrivit publicației Ziar de Suceava.

Diferență de cifre raportate

La Spitalul Județean Suceava ar exista încă o situație bizară din cauza infecțiilor cu coronavirus. Potrivit informațiilor furnizate de cadrele medicale pentru Ziar de Suceava, numărul persoanelor decedate în urma infecțiilor cu coronavirus ar fi mult mai mare decât cel din raportările oficiale.

Astfel, din 23 martie și până acum, Ministerul Sănătății a făcut publice șapte decese survenite la pacienți internați la Spitalul Județean Suceava. Cu toate acestea, se pare că doar cinci decese COVID-19 au fost raportate de autorități.

Florin Filip, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, a declarat că în ultima săptămână au decedat din cauza infecției cu coronavirus 20 de persoane. Cu toate acestea, nu știe de ce nu apar toate decesele pe listele oficiale furnizate de DSP Suceava.

„Din datele prezentate până ieri dimineață (n.r duminică, 29 martie), aveam 20 de decese. În ultima săptămână. Repet. Voi clarifica cu DSP – ul în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat doctorul Florin Filip pentru Ziar de Suceava.

Un sfert din numărul deceselor s-a pierdut printre raportări

Problema raportării corecte a deceselor COVID-19 de la Suceava a fost confirmată duminică. Atunci, DSP Suceava a semnalat faptul că nu a primit de la spital lista cu persoanele decedate în urma infecției cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a anunțat următoarele decese din cauza coronavirusului din Suceava:

O femeie în vârstă de 72 de ani, internată pe 21 martie 2020 în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare). Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, confirmat pozitiv pe 23 martie 2020, internat la Spitalul Județean Suceava în data de 21 martie 2020. Din ancheta apidemiologică a reieșit că pacientul a fost internat mai întâi în secția de cardiologie, unde este posibil să fi avut contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un bărbat în vârstă de 59 ani, pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată, decedat pe 22 martie 2020.

O femeie, de 80 ani, internată în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată, decedată pe 23 martie 2020.

O femeie de 64 de ani, patroana pensiunii de la Sucevița diagnosticată cu coronavirus, transportată în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, soțul unei asistente din Spitalul Județean Suceava, care nu știa că este infectată cu COVID-19.

O femeie în vârstă de 70 de ani, decedată la data de 25 martie 2020. În aceeași zi a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus.

O femeie în vârstă de 70 de ani, decedată tot pe 25 martie 2020, în aceeași zi în care a fost diagnosticată pozitiv.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, transportat la spital cu arsuri pe corp, transferat și operat ulterior la București, decedat la data de 28 martie 2020.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, ce a avut contact cu o persoană revenită din Austria, diagnosticat pe 26 martie cu COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×