ANM, prognoza meteo pentru weekend-ul 26-27 octombrie. Vreme de coșmar și ninsori

Alexa Serdan  
înPrognoza meteo
22/10/2019, 11:31
ANM, prognoza meteo pentru weekend-ul 26-27 octombrie. Vreme de coșmar și ninsori
Vremea se schimbă radical în acest weekend și toamna își va face simțită prezența. La munte va ninge. Sursa foto: antena3.ro

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că vremea frumoasă va continua în următoarele zile, dar în weekend se va schimba radical. Meteorologii au transmis că la finalul săptămânii temperaturile vor fi cele specifice toamnei, iar ceața și burnița vor persista în special în zonele joase.

Cum va fi vremea în weekend-ul 26-27 octombrie. Unde va ninge

Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi de vară, iată că la finalul săptămânii vremea schimbă foaia și toamna își intră în drepturi. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor începe să scadă, iar maxima va fi cu 10 grade mai mică decât în ultimele zile. Așadar, răcirea va fi accentuată și se va simți în toată țara. Ceața, burnița și ploile vor pune stăpânire pe România. La munte temperaturile de pe timpul nopții vor scădea sub pragul înghețului și va ninge. În centrul țării va persista ceața atât în cursul dimineții, cât și seara, iar în weekend temperaturile vor ajunge la normalul acestei perioade. În zonele joase din estul și sud-estul țării ceața va fi asociată cu burnița.

Vremea în Muntenia

În weekend maxima va scădea de la 20 de grade Celsius la numai 12-13 grade, așadar vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. Sunt șanse foarte mari să plouă în zilele de 26 și 27 octombrie.

Vremea în Oltenia

Vremea va fi plăcută în Oltenia în acest weekend urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să scadă. Minimele vor fi cuprinde între 12 și 14 grade și probabilitatea de cădere a ploilor va crește.

Cum va fi vremea în acest weekend în țară
Prognoza meteo pentru weekend-ul 26-27 octombrie 2019. Sursa foto: bucurestifm.ro

Vremea în Moldova

Și în Moldova temperaturile de vară vor fi date uitării pentru că se așteaptă maxime sub cele normale pentru această perioadă. Prin urmare, va fi frig în weekend-ul 26-27 octombrie, iar aceste temperaturi se vor menține până la începutul lunii noiembrie.

Vremea pe litoral

Pe litoralul românesc va fi plăcut la finalul acestei săptămîni, iar vremea urmează să se răcească de luni, 28 octombrie. Așadar, este ultimul weekend pe care românii îl mai pot petrece la malul Mării Negre.

Vremea în Banat

Vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar în weekend se vor înregistra în medie 11 grade Celsius. După cum se poate vedea temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. S-ar putea să cadă și precipitații în acest final de săptămână.

Vremea în Crișana

Spre finalul săptămânii temperaturile vor scădea cu cel puțin 10 grade Celsius, așadar va fi destul de frig. Variațiile de temperatură vor fi mici de la o noapte la alta ceea ce înseamnă că toamna își intră în drepturi depline.

Vremea în Transilvania

Dacă până acum temperaturile au fost mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în weekend ne așteptă frig și temperaturi care vor ajunge în jurul valorii de 8 grade Celsius. Minimele vor atinge 0 grade.

Vremea în Maramureș

Vremea se va răci treptat în acest weekend, iar săptămâna viitoare temperaturile vor scădea treptat. Maximele vor fi sub normalul acestei perioade din an și sunt șanse destul de mari să plouă.

Vremea la munte

Până în jurul datei de 27 octombrie vremea va fi plăcută, urmând ca de duminică să se schimbe brusc. Prin urmare, temperaturile vor scădea și spre finalul lunii media lor va coborî sub pragul de îngheț.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×