ANM, prognoza meteo pe luna noiembrie: temperaturi anormale pentru această perioadă

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
02/11/2018, 14:26
ANM, prognoza meteo pe luna noiembrie: temperaturi anormale pentru această perioadă
Meteorologii ANM anunță prognoza meteo pentru luna noiembrie

Prognoza anunțată de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie arată că temperaturile pentru acest sezon nu sunt exact cum ar trebui să fie într-o lună din noiembrie. Se pare că gradele sunt mai multe decât ar fi normal pentru ultima lună de toamnă. Vor fi câteva abateri de la temperaturile răspândite pe tot teritoriul României în zonele de nord și de vest.

Schimbările vor fi resimțite în special în săptămâna aceasta în toată România, mai pronunțate se arată însă în zonele de vest, nord-vest și în centrul teritoriului. Cantitățile precipitațiilor se arată normale pentru săptămâna cuprinsă întree 19 și 26 noiembrie. Pentru ultima săptămână a lunii de toamnă noiembrie se va reveni la o temperaturi aprorpriate de normalul climatologic.

ANM, prognoza meteo pentru noiembrie

Meteorolofii de la Administrația Națională de Meteorologie indică o lună noiembrie cu temperaturi destul de calde. Spre sfârșitul lunii se vor schimba lucrurile, astfel că vom avea lapoviță și ninsoare. Startul iernii se va face treptat de la 26 noiembrie.În nopțile senine de noiembrie va pătrunde și frigul, bruma și înghețul, iar masele de aer umed i cele de aer rece vor întâmpina perioada iernii, începutul lui decembrie. ANM anunță prognoza meteo pentru noiembrie cu temperaturi medii spre joase la final, care se vor situa între 6 garde Celsius și 8 garde Celsius.

La finele ultimei luni de toamnă vor fi minimele de 4 grade Celsius și 6 grade Celsiu în zonele de deal și câmpie din Oltenia, Muntenia, Moldova, Banat și Crișana, dar și Maramureș. Media temperaturilor va varia în zonele: Transilvania, Bucovina și Subcarpații Moldovei, unde vor fi înregistrate minimele de 2 grade Celsius și 4 grade Celsius. În zona montană, în luna noiembrie, meteorologii ANM anunță primele temperaturi cu -, valori are vor coboră și su -2 garde Celsius.

ANM, prognoza meteo pentru noiembrie la București

Maxima anunțată de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie pentru luna noiembrie în Capitală indică temperatrui calde. Maxima absolută înregistrată de-a lungul anilor în Capitală a fost de 29,4 grade Celsius, în noiembrie, în anul 1926. De asemenea, au fost constatate și temperaturi minime absolute pentru luna noiembrie, înregistrate ca sub -15 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×