ANM, prognoză meteo de weekend: cum va fi vremea pe 16 și 17 februarie

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
16/02/2019, 13:52
ANM, prognoză meteo de weekend: cum va fi vremea pe 16 și 17 februarie GALERIE FOTO
Meteorologii anunță temperaturi de primăvară în acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) anunță că prognoza în weekendul 16-17 februarie anunță venirea primăverii.  Vremea va fi ușor mai caldă decât cea normală pentru această perioadă. Meteorologii anunță că vor fi temperaturi plăcute în mai multe regiuni, iar duminică gradele din termometre vor ajunge până la 15 grade în Moldova.

Sâmbătă, 16 februarie, maximele zilei se vor încadra între 1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade. În schimb, vor fi și temperaturile mai coborâte, în depresiunile Carpaților Orientali, spre -8, -9 grade Celsius.

ANM a emis prognoza meteo pentru weekend. Pe 16 și 17 februarie se anunță temperaturi de primăvară

În zonele de deal, munte și în Oltenia, cerul va fi variabil, iar în cea mai mare parte a Munteniei acesta va fi temporar noros. Pentru a doua zi de weekend, experții meteo anunță că vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi, îndeosebi în regiunile estice, acolo unde temperaturile maxime vor ajunge și la 15 grade Celsius.

ANM, prognoză meteo de weekend: cum va fi vremea pe 16 și 17 februarie
Duminică, 17 februarie, se anunță, în unele zone, temperaturi de până la 15 grade Celsius

În această lună, valorile termice se vor încadra în jurul celor normale acestei perioade, probabil ușor mai ridicate în sudul și sud-estul țării și ușor mai coborâte în nord-vestul și nordul teritoriului. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice intervalului în care ne aflăm, la nivelul întregului teritoriu.

ANM, prognoză meteo de weekend: cum va fi vremea pe 16 și 17 februarie
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru perioada aceasta, pentru întreg teritoriul

Cantitățile de precipitații vor fi mai coborâte decât cele normale acestei periode. În intervalul 18-25, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice normale acestei perioade, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru perioada aceasta, pe întreg teritoriul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×