ANM anunță cod galben de vreme extrem de rece și vânt puternic! Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de ger

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Prognoza meteo
27/11/2018, 14:05
ANM anunță cod galben de vreme extrem de rece și vânt puternic! Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de ger
ANM anunță cod galben de vreme extrem de rece și vânt puternic! Care sunt zonele afectate

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme extrem de rece şi vânt puternic! Vremea se strică şi ne pregătim de iarnă cu adevărat. Începând de miercuri, de la ora 2:00 şi până seara, la ora 20:00, se semnalează intensificări ale vântului, ninsori viscolite care vor fi urmate de un strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

Meteorologii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, iar temperaturile vor ajunge şi la -10 grade Celsius în nordul, nord-estul şi centrul ţării: „În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă.

ANM anunță cod galben de vreme extrem de rece și vânt puternic

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, este informarea emisă de ANM.

Zonele vizate de avertizarea ANM sunt: Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Bucureşti, Ilfov, Galaţi şi Vrancea.

Zonele afectate de codul galben de vreme rece. Harta României
Zonele afectate de codul galben de vreme rece

Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de ger

Vremea rea care se anunţă nu trebuie să ne prindă nepregătiţi. De aceea, conform sfaturilor medicilor, trebuie să te îmbraci cu geci groase, impermeabile, căptuşite şi cu glugă care să vă protejeze de vânt. Capul trebuie acoperit, la fel şi mâinile. Se recomandă haine din bumbac, pulovere sau bluze. În acelaşi timp, se recomandă să fii hidratat şi să bei lichide calde, precum ceaiuri din plante. Încălţăminte potrivită, însemnând cizme sau bocanci cu talpă groasă şi îmblănite pe interior. Evită tocurile şi şosetele scurte şi poartă şosete groase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×