AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceață! Care sunt județele afectate

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 08:52
AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceață! Care sunt județele afectate
Meteorologii au emis pentru azi atenționări de tip nowcasting de ceață

Meteorologii au anunțat cod galben de ceață! Iată care sunt județele afectate. Sâmbătă dimineață, 24 noiembrie, experții meteo au emis mai multe atenționări de tip nowcastig de ceață. Acestea vizează cinci județe. În unele zone, vizibilitatea scade chiar sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Astăzi, cu toate că vremea se va încâlzi ușor în toate regiunile, în Moldova va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal, pentru această perioadă. Temperaturile extrem de scăzute se vor regăsi și în Muntenia, Oltenia și Dobrogea. De asemenea, nici cerul nu va fi prietenos, căci va avea înnorări și se vor semnala și ploi slabe pe arii restrânse în nod-vestul, nordul și centrul României și doar izolat în rest.

De altfel, în unele zone, vor fi și condiții de polei. Însă, vântul va sufla slab și moderat, cu câteva intensificări pe crestele montane. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius, iar cele minime între -5 și 5 grade Celsius; temperaturi care vor fi mai ridicate în Dealurile de Vest. Totodată, în zonele joase de relief, în special în prima parte a zilei, local va fi ceață.

Cod galben de ceață! 5 județe sunt afectate

cod galebn sambata, 24 noiembrie, judete afectate
Județele afectate de atenționările meteo sunt: Alba, Mureș, Brașov, Covasna și Harghita

Duminică, pe data de 25 noiembrie, vremea va continua să se încîlzească, valorile termice ajungând să se situeze peste mediile multianuale specifice datei în regiunile intracarpatice și în restul teritoriului. Iar, cu toate că va fi cald, cerul va fi înnorat și mai ales spre seară, unde va și ploua în jumătatea nord-vest a țării.

Dar, cu toate că vremea se va încâlzi ușor, astăzi, 24 noiembrie, atenționarea de cod galben, emisă de meteorologi, vizează județele Alba, Mureș, Brașov, Covasna și Harghita, unde vizibilitatea va fi foarte slabă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×