ANM a emis prognoza meteo specială pentru Bucureşti! Temperaturile continuă să scadă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 12:38
ANM a emis prognoza meteo specială pentru Bucureşti! Temperaturile continuă să scadă
ANM anunță vreme rea în Capitală. Sursa foto: antena3.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo specială pentru București, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Temperaturile ridicate din ultimele zile au devenit deja istorie, pentru că vremea în Capitală se anunță deosebit de rece și, mai mult decât atât, ploile își vor face din nou simțită prezența.

Ploi și vremea rea în București

Avertizarea a intrat în vigoare în această dimineață și va rămâne valabilă până în cursul zilei de joi, 31 octombrie, interval în care sunt semnalate precipitații abundente, însoțite de intensificări ale vântului, care va sufla cu viteze de până la 45 km/h. Totodată, mercurul din termometre va indica valori neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului.

Vremea se va răci semnificativ, temperatura maximă urmând a fi de 9…10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând senzația de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade”, anunță meteorologii.

Vremea deosebit de rece continuă până vineri

Potrivit specialiștilor, vremea deosebit de rece ne va da bătăi de cap până vineri, 1 noiembrie, când temperaturile vor înregistra creșteri treptate, urmând să ajungă până la valorile normale pentru intervalul în care ne aflăm. Săptămâna viitoare, mercurul din termometre va coborî din nou până la pragul de îngheț.

Astfel, începând cu data de luni, 4 noiembrie, vom avea parte din nou de precipitații abundente, însoțite de intensificări ale vântului, iar în zonele de munte sunt semnalate primele ninsori. De asemenea, ar fi cazul să pregătim hainele groase, pentru că ne așteaptă valori termice negative. În plus, iarna se apropie cu pași repezi, iar meteorologii nu vin cu vești tocmai bune, în contextul vortexului polar care amenință cea mai mare parte a continentului european.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×