ANM a emis prognoza meteo pentru weekend-ul 24-26 ianuarie. Vremea pe fiecare regiune

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 12:40
ANM a emis prognoza meteo pentru weekend-ul 24-26 ianuarie. Vremea pe fiecare regiune
Agenția Națională pentru Meteorologie (ANM) anunță că ziua de vineri vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mult mai mari decât cele specifice primei luni din an.

Agenția Națională pentru Meteorologie (ANM) anunță că ziua de vineri vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mult mai mari decât cele specifice primei luni din an. Norii vor apărea sporadic prin nordul şi nord-estul ţării, însă domina cerul senin. Maximele vor fi de la 1 la 11 grade.

Prognoza meteo pe fiecare regiune

În Dobrogea și Câmpia Bărăgan vremea va fi frumoasă, cu cer senin. Vântul totuși va bate destul de puternic. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate joi.

Totodată, în sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile mai scad puţin, dar va fi atmosfera însorită şi un vânt domol. În același timp,  În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă cu soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi de primăvară.

ANM: Soare în Maramureș

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere vom avea şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, însă acum dimineaţa e posibil să fie puţină ceaţă. Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi însorită, vântul va sufla slab iar termometrele vor indica valori de până la 9 grade în sudul Banatului.

Transvania, mai friguroasă

În Transilvania, a a fost mai ales în depresiuni şi e posibil să fie şi puţină ceaţă; peste zi vom avea vreme bună cu soare peste tot. Vântul va avea răbufniri la munte, la altitudini mari iar maximele ajung până la 7 grade în vestul proviniciei.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Vântul nu va pune probleme iar temperaturile se menţin ridicate pentru dată din calendar. La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi de până la 8 grade şi un vânt domol.

Prognoza ANM pentru București și zona muntoasă

Locuitorii Capitalei vor avea parte de soare. Vremea se încălzeşte din nou şi temperatura aerului va ajunge pe la 8 grade. Și la munte vor crește temperaturile. Se face mult mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului, iar vântul mai are unele intensificări pe creste, în special în zona Carpaţilor de Curbura.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă bucureștenii vor avea parte tot vreme frumoasă, cer senin şi vânt activ. Se face mai cald şi maximă ajunge pe la 11 grade- o valoare mai potrivită pentru lună martie.

Duminica va fi tot o zi plăcută, cu soare şi temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă. Vor fi 9 grade la amiază şi 1…2 grade în noaptea următoare. Şi luni avem atmosfera primăvăratica. Norii apar destul de rar pe timpul zilei, dar se înmulţesc în a doua parte a nopţii şi s-ar putea să aducă 2-3 stropi de ploaie.

La munte, sâmbătă se anunţă tot soare, vreme bună şi temperaturi neobişnuit de mari pentru o zi de ianuarie. Şi duminică o să fie cald, însă pe seară şi în noaptea următoare, în Carpaţii Occidentali şi prin Meridionali, o să cadă lapoviţa şi se poate depune polei.

Luni se răceşte; norii apar peste tot în zona montană şi aduc puţină lapoviţă. Se menţin condiţiile de polei, iar vântul sufla mai tare la altitudini mari.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×