ANM a emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Se anunţă frig şi ploi abundente

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 13:33
ANM a emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Se anunţă frig şi ploi abundente
Luna noiembrie aduce frig și ploi abundente în toată țara. Sursa foto: adevarul.ro

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru luna noiembrie, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Chiar dacă acum ne putem bucura de vreme ceva mai frumoasă, aceasta va lăsa în scurt timp locul frigului în majoritatea regiunilor țării.

Luna noiembrie aduce frig și ploi abundente

Potrivit estimărilor realizate de specialiști, ultima lună a toamnei calendaristice aduce o răcire drastică, mercurul din termometre urmând să atingă valori ceva mai scăzute în comparație cu normalul acestei perioade. Totodată, ploile își vor face din nou apariția în cea mai mare parte a teritoriului, pe arii restrânse acestea putând fi însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

Începând cu data de 3 noiembrie, valorile termice vor ajunge până la 3 grade Celsius, prag neobișnuit pentru intervalul în care ne aflăm. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se anunță excedentare pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Vremea se mai îndreaptă în ultima parte a intervalului

De vești ceva mai bune vom avea parte în ultima jumătate a intervalului prognozat, când vremea se va mai îndrepta, ajungând treptat la valori normale, pe întreg teritoriul țării. Între 188 și 25 noiembrie, mediile valorilor termice vor fi chiar mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile vor scădea sub pragul normal.

În ceea ce privește sezonul rece care se apropie cu pași repezi, meteorologii anunță ninsori abundente, ger și viscol, ca urmare a unui vortex polar care va aduce atât în țara noastră, cât și pe întreg continentul european una dintre cele mai geroase ierni din ultimii 30 de ani. În plus, pe fondul verii călduroase din Antarctica și toamnei friguroase din Siberia, specialiștii susțin că iarna intensă s-ar putea prelungi până prin luna martie a anului viitor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×