ANM a emis cod galben de ceaţă pentru 19 judeţe! Alerta e valabilă şi pentru Bucureşti

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 11:54
ANM a emis cod galben de ceaţă pentru 19 judeţe! Alerta e valabilă şi pentru Bucureşti GALERIE FOTO
Ceața a pus stăpânire pe o bună bucată din țară. Sursa foto - hepta.ro

ANM a emis cod galben de ceaţă pentru 19 judeţe! Pe lângă acestea și Bucureștiul s-a alăturat listei. De remarcat că alerta reprezintă o atenționare de tip nowcasting și este emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM a emis cod galben de ceaţă pentru 19 judeţe!

În Bucureşti, avertismentul este valabil până la ora 9:00. În tot acest timp, ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 m, cu precădere în zona periferică a municipiului, iar izolat se va semnala burniţă slabă.

De asemenea, tot până la 9:00, mai multe localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea vor fi afectate de ceaţă şi burniţă.

Alerta e valabilă şi pentru Bucureşti

Până la ora 14:00, este Cod galben de ceaţă care poate scădea vizibilitatea, izolat, la sub 50 m, în mai multe localităţi din judeţul Cluj. Specificăm faptul că avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

De altfel, ceaţa pare că devine o obișnuință. Și cu o zi în urmă, ANM a emis o avertizare de cod galben de vremea rea pentru mai multe județe. Fenomenul semnalat era cel de ceață densă în județe din Transilvania, Moldova, dar și Muntenia.

Avertizarea ANM era valabilă în mai multe localități din județul Cluj. Ceață densă a fost și în județele Teleorman, Suceava, Mureș și Harghita. Au existat localități din județul Cluj unde vizibilitatea a fost sub 50 de metri

Câmpia Turzii, Gherla, Apahida, Viișoara, Tritenii de Jos, Cășeiu, Bonțida, Luna, Feleacu, Jucu, Dej, Fizeșu Gherlii, Turda, Bobâlna, Tureni, Aluniș și Jichișu de Jos au avut de suferit în urmă cu doar câteva ore din cauza acestui fenomen.

De remarcat că după o perioadă în care soarele a strălucit nestingherit pe cer, acesta se va ascunde în spatele norilor. Va reveni, însă, cu forțe proaspete în weekend.

Chiar dacă sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, vremea se încăpățânează să ne reamintească de zilele din aprilie, cu temperaturi neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm. Concret, maximele termice se vor situa între 1 și 13 grade Celsius, iar vântul va sufla slab până la moderat în cele mai multe regiuni ale țării.

În Capitală, ziua de vineri aduce vreme cam mohorâtă, cu cer predominant noros, însă fără mari șanse de apariție a precipitațiilor. În ceea ce privește mercurul din termometre, acesta va indica valoarea minimă de 2 grade Celsius, în timp ce temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade. Totodată, umiditatea va ajunge la 98%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×