Cea mai simplă reţetă de weekend: Cookie sau fursecuri americane cu ciocolată

Dan Suta   
în Stiri mondene
07/12/2019, 13:26
Cea mai simplă reţetă de weekend: Cookie sau fursecuri americane cu ciocolată
Rețetă de fursecuri americane. Sursa foto: phenomenalphoods.com

Nu mai ai idei ce dulciuri să pregătești în acest sfârșit de săptămână? Îți oferim o rețetă de fursecuri americane care îi vor face pe membrii familiei tale să își lingă degetele de plăcere.

Fursecuri americane de casă: o rețetă simplă, gata în doar 20 de minute

Fursecurile americane de casă sunt varianta cea mai bună pentru persoanele care vor să încerce ceva nou acum, când spiritul sărbătorilor de iarnă le cuprinde pe toate gospodinele.

Pentru prepararea fursecurilor americane ai nevoie de 400 de grame de făină, 200 de grame de ciocolată cu lapte, 200 de grame de zahăr brun, 100 de grame de zahăr alb tos, 200 de grame de unt, 100 de grame de picături de ciocolată neagră topită, 2 ouă, o linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 fiolă de esență de vanilie și un vârf de linguriță de sare.

Bicarbonatul de sodiu se adaugă la finalul amestecului, împreună cu făina

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să lași untul până ajunge la temperatura camerei, iar atunci când e suficient de moale, să îl pui în bolul cu mixer.

Untul va căpăta consistența unei creme la amestec. Adaugă peste el zahărul alb, cel brun și apoi esența de vanilie. Amestecă aceste ingrediente cu mixerul, la o viteză mică, iar apoi crește viteza.

Compoziția trebuie să capete consistența unei creme mai solide. Adaugă apoi cele două ouă și praful de sare, continuând apoi să mixezi.

Ouăle trebuie să se încorporeze bine în restul compoziției, căci acesta este unul din secretele pentru ca fursecurile americane să iasă ca la carte. Adaugă apoi făina și bicarbonatul de sodiu.

Pune apoi ciocolata cu lapte tăiată bucăți (preferabil să fie bucățile foarte mici), apoi picăturile de ciocolată neagră. Amestecă din nou cu mixerul până când bucățile de ciocolată intră bine în aluat, fără să fie zdrobite.

Pentru a face formele de fursecuri, poți folosi modelele speciale pe care le găsești în magazine sau să le faci în forme ovale, cam cât o lingură normală. Fursecurile se pun în tavă aproximativ 20 de minute, iar cuptorul se preîncălzește înainte la 180 de grade. Rețetă inspirată de pe jamilacuisine.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×