Andreea Berecleanu explică de ce și-a retras copiii din școlile de stat!

Claudiu Ilie   
în Andreea Berecleanu
17/09/2018, 12:33
Andreea Berecleanu explică de ce și-a retras copiii din școlile de stat! GALERIE FOTO
Andreea Berecleanu a explicat de ce si-a retras copiii din scolile de stat

Andreea Berecleanu și-a retras copiii din școlile de stat în urmă cu mulți ani, însă recent a ales să vorbească despre motivele pentru care a recurs la o astfel de decizie radicală. Acum, Eva, în vârstă de 17 ani, a plecat la Londra pentru a-și termina liceul, iar singurul rămas acasă este Petru, în vârstă de 13 ani.

La timpul respectiv, vedeta de televiziune a trebuit să suporte criticile multor fani și nu numai, pentru decizia luată. Acum însă, jurnalista a vorbit deschis despre ce nu a mai mulțumit-o la sistemul național de învățământ.

Citește și Acum e o divă, dar să vezi cum arăta Andreea Berecleanu în tinereţe | GALERIE FOTO

Citește și Andreea Berecleanu, dezvăluire cutremurătoare: riscă să paralizeze

Andreea Berecleanu și-a dat copiii la școala britanică, cu predare doar în engleză

”Eu am renunțat la programa româneasca când Eva era în clasa a VII-a, primul semestru, și Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe șanse și nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor”, a declarat Andreea într-un interviu pentru Cristinastanciulescu.ro.

Știrista a ales școala britanică, cu predare numai în limba engleză, și nu regretă nicio clipă această decizie. ”Școala britanică este complet diferită de școala românească. Toate materiile sunt studiate în limba engleză, examenele sunt aceleași ca și pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări se face de către o comisie britanică. Abordarea este diferită, conținutul informației este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai ușoară, dar cu siguranță mai prietenoasă și mai logică decât în manualele romanești.

În plus, cel puțin în ce privește manualul de limba română, cel pe care am apucat să-l descopăr cât Eva era încă în sistemul de stat, este dezamăgitor. Și aceasta este părerea multor profesori. Spre exemplu, Iapa lui Voda a lui Sadoveanu era urmată de poezia lui Cărtărescu. Nu se mai ține cont de o succesiune a curentelor literare? Dacă nu, atunci să se facă meditații și cu părinții înainte de a intra copiii la școală. Săptămâna trecută, am prezentat la Observator ca în manualul de biologie inima apare desenată în partea dreaptă”, a explicat Andreea pentru sursa citată.

Copiii Andreei Berecleanu au primit și pedepse la școala britanică

Vedeta de televiziune este mulțumită și de modul în care școala britanică vede pedepsele pentru elevii neascultători. ”La școala lui Petru, orice situație se discută în minimum 3 persoane. Și este confidențială, nu se face în văzul altora sau în fața clasei, cum era pe vremea noastră. Și este totul foarte simplu. Ca în orice mediu civilizat, trebuie să se respecte niște reguli. Nu e exmatriculat dacă le încalcă, sunt avertismente sau pedepse care să-l pună într-o situație delicată. Adică să stea într-o cameră singur, să deseneze sau să lucreze ce vrea el, fără a intra în contact cu altcineva. Pare simplu, dar nu e chiar așa. Copiii vor libertate, chiar și in curtea școlii, vor să se joace cu alți copii. Nu le va conveni să stea o ora cu ochii pe pereți, a doua oară fac tot posibilul să nu ajungă în “detention room”. Aceasta e cam cea mai aspră pedeapsă, copiii mei au trecut prin toate”, a recunoscut detașată știrista.

Eva și Petru sunt copiii din prima căsnicie a Andreei Berecleanu, cu fostul ei coleg de la știri, Andrei Zaharescu, de care a divorțat însă în anul 2013, după un m,ariaj de 15 ani. Jurnașlista s-a recăsătorit în urmă cu doi ani cu medicul estetician Constantin Stan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×