Andrea Bocelli, concert special de Paște în Domul din Milano! Evenimentul va avea loc fără spectatori și va putea fi urmărit pe Youtube

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/04/2020, 16:31
Andrea Bocelli, concert special de Paște în Domul din Milano! Evenimentul va avea loc fără spectatori și va putea fi urmărit pe Youtube
Andrea Bocelli va susține un concert de Paște în Domul din Milano. Sursa foto: hepta.ro

Duminică, 12 aprilie este Paștele Catolic și, pentru că foarte mulți dintre credincioși nu îl vor putea sărbători așa cum se cuvine din cauza măsurilor impuse de autorități în vederea stopării răspândirii noului tip de coronavirus, Andrea Bocelli s-a gândit să le pregătească o surpriză care sigur îi va bucura.

Andrea Bocelli va susține un concert special de Paște la Domul din Milano

Marele tenor italian a anunțat printr-un mesaj publicat pe rețelele sociale că va susține un concert dedicat sărbătorilor pascale. Pentru că știm că v-am atras deja atenția și nu mai aveți răbdare, vă spunem că mult-așteptatul eveniment se va desfășura într-un loc cu totul și cu totul special.

Este vorba despre Domul din Milano, a cincea cea mai mare catedrală din lume. Altădată neîncăpătoare în această perioadă a anului, Santa Maria Nascente, unul dintre cele mai impozante monumente ale creștinității, îl va găzdui pe Andrea Bocelli, care va interpreta cele mai cunoscute compoziții ale sale, acompaniat de organistul catedralei, Emanuele Vianelli.

Evenimentul va fi transmis pe canalul de Youtube al tenorului italian

Din repertoriul pregătit special pentru acest concert nu vor lipsi piese religioase precum Ave Maria sau Sancta Maria. Evenimentul va avea loc duminică, 12 aprilie, la ora 19:00 (n.r. ora Italiei) și va putea fi urmărit doar pe canalul de YouTube al tenorului.

Domul va fi gol, dar, prin streaming, vom oferi vocea lui lumii întregii. Lui Bocelli i-am cerut să cânte muzică sacră, care va fi transmisă prin streaming în toată lumea”, a declarat Giuseppe Sala, primarul orașului Milano.

Cred în puterea rugăciunii împreună. Cred în paştele Creştin, un simbol universal al renaştere de care toată lumea, indiferent că sunt credincioşi sau nu are nevoie acum cu adevărat.

Mulţumită muzicii, transmisă prin live stream,a ducând împreună milioane de mâini împreunate peste tot în lume, vom îmbrăţişa inima rănită şi pulsând a Pământului. Acest proiect internaţional este un motiv de mândrie italiană.

Generosul, curajosul, proactivul Milano şi întreaga Italie vor fi din nou şi foarte curând, un model de victorie, motor al renaşterii la care speram cu toţii. Va fi o bucurie să fim martori la asta în Dom, în timpul sărbătorii Paştelui, care evocă misterul naşterii şi renaşterii”, a transmis și Andrea Bocelli.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări europene de epidemia de Covid-19, cu un total de 16.523 de decese din peste 132.000 de cazuri, dar lucrurile par să se îndrepte pe zi ce trece. Reprezentanţii Vaticanului au anunţat că slujba de Paşte va avea loc pentru prima dată în absenţa credincioşilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×