Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia primită de Liviu Dragnea. Ministrul Justiției cere explicații

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia primită de Liviu Dragnea. Ministrul Justiției cere explicații
Anchetă la Penitenciarul Rahova după ce a apărut informația că Liviu Dragnea ar fi primit o zi de permisie *foto: digi24.ro

Permisia de o zi primită de Liviu Dragnea ar putea să le facă probleme oficialilor de la Penitenciarul Rahova din cauza unor posibile nereguli. Pe fir a intrat și ministrul Justiției, Ana Birchall, care a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care a beneficiat Liviu Dragnea joi. De asemenea, și șeful ANP a declanșat verificări la Penitenciar.

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia primită de Liviu Dragnea

Verificările apar după ce în spațiul public au apărut informații că fostul șef al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar fi primit o zi liberă în ziua de joi, 31 octombrie, desi era cercetat în alte dosare penale. Acest lucru presupune că acesta nu ar fi avut dreptul la o permisie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mediafax arată că ministrul demisionar al Justiției, Ana Birchall, a confirmată că a vorbit cu directorul ANP și i-a solicitat o informare completă în regim de urgență! În replica, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea. Fostul lider al Camerei Deputaților a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Care este legea care nu i-ar fi permis lui Liviu Dragnea să își ia o zi de permisie

Potrivit articolului 213 alineatul 2, litera b din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor:

„(2) Permisiunea de ieșire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deținuții se află în una dintre următoarele situații:

  1. a) nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracțiuni;
  2. b) sunt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze;
  3. c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar;
  4. d) sunt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului”.

Până la ora scrierii acestei știri, autoritățile încă nu au confirmat dacă Liviu Dragnea a primit sau nu o zi de permisie. Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×