Americanii sunt aproape de a descoperi un nou test pentru coronavirus: „Vorbim despre un test de sânge”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 16:23
Americanii sunt aproape de a descoperi un nou test pentru coronavirus: „Vorbim despre un test de sânge”
Americanii pot descoperi un nou test pentru coronavirus

Americanii sunt aproape de a inventa un nou test pentru coronavirus. Conform doctorului Nicole Saphire, testul detectează infecția cu coronavirus în funcție de anticorpii creați de organism.

Americanii pot descoperi un nou test

Doctorul american Nicole Saphire a declarat că specialiștii din SUA sunt aproape de a produce un nou test pentru coronavirus, care funcționează deja experimental și presupune analiza sângelui.

Conform Fox News, specialiștii în epidemiologie sunt extrem de aproape de a revoluționa testarea pentru COVID-19.

Momentan, testele pentru detectarea coronavirus sunt extrem de complicate, durează mult timp până oferă un răspuns și nu pot fi efectuate la scară largă. Lucrurile s-ar putea schimba cu noile teste, care se vor folosi de analiza sângelui, spre deosebire de testele actuale care folosesc mucusul îmbolnăvitului.

„Dacă nu putem detecta patogenul, putem detecta anticorpii pe care îi generează organismul ca răspuns la infectare. Asta ar însemna să detectăm și persoanele asimptomatice ori pe cele cu imunitate la virus. Pentru că analiza secrețiilor mucoase poate dura mult, trebuie să vorbim despre un test de sânge”, a declarat Saphire la Fox News.

Din păcate, oamenii de știință nu știu deocamdată în ce condiții un om care s-a vindecat de coronavirus dezvoltă sau nu imunitate, făcând întreaga teorie greu de pus în practică.

„Totuși, trebuie să fim atenți, pentru că nu știm dacă cei vindecați se pot îmbolnăvi din nou. E deocamdată o teorie că pacienții vindecați dezvolăti imunitate”, a completat expertul samerican.

Dacă noul test care analizează sângele oamenilor va fi un succes, ar însemna că populația tuturor țărilor va putea fi testată la scară largă.

Între timp, doctorii din întreaga lume încearcă diferite combinații de tratament, printre care medicamentele folosite în lupta cu malaria. Bătălia pentru dezvoltarea unui vaccin se dă între zeci de companii farmaceutice.

  • 906 cazuri de coronavirus există în România în acest moment
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×