Amenzi uriașe pentru mai multe persoane după ce au organizat slujbe religioase în plină pandemie de coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 19:46
Amenzi uriașe pentru mai multe persoane după ce au organizat slujbe religioase în plină pandemie de coronavirus
Amenzi pentru organizarea de slujbe în vreme de pandemie

O slujbă religioasă la care au participat zeci de persoane a fost organizată la Galați în plină pandemie de coronavirus, în căminul cultural din comuna Munteni.

Slujbe ilegale organizate în Galați

Conform viata-libera.ro, o anchetă a fost demarată după ce un participant la slujbă a transmis în direct evenimentul religios pe Facebook.

Cu toate că bărbatul a șters postarea după ce și-a dat seama de „gafa” făcută, polițiștii au reușit să-l identifice.

„Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, din care rezultă că, în cursul zilei de astăzi, într-o localitate de pe raza județului Galați, s-ar fi desfășurat o slujbă religioasă, la care au participat mai multe persoane, polițiștii din cadrul I.P. J. Galați au efectuat verificări, stabilind următoarele:

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 11, în comuna Munteni, a avut loc o slujbă religioasă, la care au participat mai multe persoane din localitate.

A fost identificat atât cel care a organizat ceremonia, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Munteni, cât și cel care a postat imaginile pe rețeaua de socializare, un tânăr, de 26 de ani, din aceeași localitate”, a declarat pentru sursa citată comisarul-șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cei doi bărbați au fost amendați cu 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 1/2020. De asemenea, polițiștii încearcă să-i identifice pe toti cei care au participat la slujba religioasă, pentru a-i sancționa conform legii.

Autoritățile din România se așteaptă ca epidemia de coronavirus să câștige teren în perioada Paștelui, când românii vor încera să sărbătorească în familie.  Asta, în ciuda restricțiilor impuse prin diferite Ordonanțe Militare, legi care nu par a fi luate în serios de populație.

România este aproape de a atinge pragul de 2000 de oameni infectați cu coronavirus și, implicit, de scenariul 4 al epidemiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×