Amenințare cu bombă la Râmnicu Vâlcea! 3.000 de oameni au fost evacuați din mall

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 21:07
Amenințare cu bombă la Râmnicu Vâlcea! 3.000 de oameni au fost evacuați din mall
Amenințare cu bombă la un mall din Râmnicu Vâlcea. Sursa foto: cars.ro

Amenințare cu bombă la cele două mall-uri din Râmnicu Vâlcea! Autoritățile au evacuat 3000 de persoane, după ce au primit un apel la 112 care amenința că o bombă a fost amplasată în mall!

Amenințare cu bombă la un mall din Râmnicu Vâlcea

Amenințarea a fost făcută telefonic, duminică seara, iar autoritățile s-au mobilizat imediat! Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din mall-ul vechi şi 2.500 din noul centru comercial. Evacuarea celor două clădiri s-a făcut fără incidente.

Conform aceleiaşi surse, în jurul orei 18,54 a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul ca în mall-ul nou din municipiul Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă.

”Poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea apelantului”

“Poliţişti, jandarmi şi forţe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale.

De asemenea, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea apelantului. Rugăm cetăţenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicaţiile date de către forţele de ordine”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a anunţat că a fost solicitată intervenţia pompierilor la noul mall din oraş.

“Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin pentru gestionarea unei potenţiale situaţii de urgenţă în urma unui apel de ameninţare cu bombă. (…).

La faţa locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere şi o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul şef al ISU Vâlcea.

În acelaşi timp, au fost prealertate toate forţele de intervenţie ale SAJ Vâlcea şi SMURD de la celelalte subunităţi, pentru a fi pregătite de intervenţie în cazul în care se va impune acest lucru”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea. Autoritățile au pregătit chiar și corturi în care să fie găzduite eventualele victime!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×