Amendă uriașă pentru un bărbat din Taipei, după ce a încălcat carantina. Țările din Asia au toleranță zero în astfel de cazuri

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 15:25
Amendă uriașă pentru un bărbat din Taipei, după ce a încălcat carantina. Țările din Asia au toleranță zero în astfel de cazuri
Un bărbat din Taipei, amendat cu 31.000 de euro

Țările din Asia au toleranță zero pentru oamenii care nu respectă regulile impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

Amendă uriașă pentru un taiwanez

Un cetățean din Taipei a aflat pe propria piele ce înseamnă legea după ce a ieșit din carantină ca să danseze în club. Conform Mediafax, bărbatul ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu după ce călătorise în sudul Asiei.

În urma unui control de rutină dintr-o discotecă, petrecărețul a fost surprins în fapt în timp ce încălca autoizolarea și se distra alături de prieteni.

Individul a fost amendat cu 1 milion de dolari taiwanezi, aproximativ 31.000 de euro, însă această amendă s-ar putea dubla dacă autoritățile vor dovedi că a folosit mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în club.

Autoritățile din Taipei s-au plâns de „rea-voința” cetățenilor. „Persoanele surprinse în locuri aglomerate și prost ventilate vor fi trimise în centre de prevenirea epidemiei și vor primi amenzi de un milion de TWD. Nu există excepție sau indulgență”, a declarat Hu Yu-ih, primarul din Taipei.

Toleranță zero în Taiwan

În Taiwan, epidemia SARS din 2003 a produs 84 de morți. Între timp, asiaticii au luat măsuri dure pentru a preveni o nouă epidemie, astfel că în martie 2020 au fost identificate dora 195 de cazuri de coronavirus, cu toate că vecinii chinezi s-au confruntat cu peste 80.000.

La fel ca și în cazul altor țări, majoritatea cazurilor de contaminare cu coronavirus sunt provocate de cei care vin din alte țări.

În Taiwan există un sistem performant de monitorizare al persoanelor, prin GPS. În momentul în care un individ nu respectă carantina, autoritățile în avertizează în primă fază prin SMS.

La nivel mondial, coronavirus a bifat deja 350.000 de oameni infectați, în timp ce cursa contra cronometru pentru descoperirea unui vaccin continuă în majoritatea țărilor evoluate.

  • 573 de euro e salariul minim în Taiwan
  • 1.284 de euro e salariul mediu în Taiwan
  • 23.78 de milioane de locuitori e populația țării
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×