Ambulanța a fost solicitată de peste 1.000 de persoane, în prima zi de Crăciun. Au fost și 12 tentative de suicid

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 10:15
Ambulanța a fost solicitată de peste 1.000 de persoane, în prima zi de Crăciun. Au fost și 12 tentative de suicid
Peste 1.000 de persoane au solicitat serviciul de ambulanță, în prima zi de Crăciun, în Capitală. Sursa foto: pixabay.com

Ca în fiecare an de sărbători medicii de pe Ambulanță au fost solicitați de românii care au făcut excese alimentare sau au avut alte probleme medicale. Printre cele peste 1.000 de solicitări s-au mai numărat excese alcoolice sau tentative de suicid.

Cod roșu și cod galben la serviciul de urgență 112, în ziua de Crăciun

Nici anul acesta românii nu au fost cumpătați în ceea ce privește masa de Crăciun și au fost nevoiți să apeleze serviciul de urgență 112. Circa 1.098 de persoane din București au solicitat ambulanța în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie.

Dintre cele peste 1.000 de intervenții ale medicilor, 726 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben. Totodată, managerul Serviciului de Ambulanță București, Alice Grasu, a declarat că 49 de persoane au fost preluate de ambulanțe din locuri publice.

„1098 de persoane au avut nevoie de ambulanță în prima zi de Crăciun. 726 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galbene, 49 de persoane se aflau în locuri publice când au cerut ajutor la 112. Pentru că vorbim de ziua de Crăciun. 

Românii nu s-au abținut de Crăciun nici de la alcoolul în exces

179 de persoane au prezentat probleme digestive. Au fost și 20 de peroane care au consumat alcool mai mult decât era permis”, a spus Alice Grasu, scrie stiripesurse.ro.

Crăciunul acesta nu a fost lipsit nici de tentative de suicid. Așa cum era de așteptat au existat și persoane care s-au simțit singure de sărbători și au încercat să încheie socotelile cu viața. 12 persoane au ajuns la urgență din diferite motive, dar din fericire toate sunt în afara oricărui pericol.

 „Au fost și 12 persoane care au avut tentative de suicid, din fericire toate au fost rezolvate cu bine”, a mai adăugat managerul Serviciului de Ambulanță București, conform sursei menționate.

Medicii le recomandă românilor să fie cumpătați și moderați când vine vorba de masa de sărbători. Alice Grasu spune că trebuie să ținem cont ca în farfurie să avem o treime carne și restul să fie legume sau salată.

„Când ne referim la cumpătare, nu ne referim, doar la mâncare, ci și la consumul de băuturi alcoolice. Va trebui să avem multă grijă.

În ceea ce privește preparatele, va trebui să ținem cont de faptul că o treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar restul să fie legume sau salată”, a mai spus aceasta, scrie realitatea.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×