Ambasadorul Iranului la București îi liniștește pe români. Țara pe care o reprezintă nu urmărește dezvoltarea de arme nucleare

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 16:18
Ambasadorul Iranului la București îi liniștește pe români. Țara pe care o reprezintă nu urmărește dezvoltarea de arme nucleare
Ambasadorul Iranului vine cu precizări după escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu. Sursa foto: captură Digi 24

Morteza Abrutalebi, ambasadorul Iranului la București, a vorbit în premieră despre conflictul iscat între Statele Unite și țara pe care o reprezintă. Acesta susține că Iranul nu are de gând dezvoltarea de arme nucleare, iar românii trebuie să se liniștească privitor la acest aspect.

Ambasadorul Iranului la București, precizări de ultimă oră

„Potrivit legilor iraniene, aprobate de Parlamentul iranian, forțele americane din Centcom sau Pentagon sau companiile afiliate lor, dacă întreprind orice acțiune teroristă, ar trebui să se aștepte la o ripostă iraniană”, a declarat Abrutalebi pentru Digi 24.

„Eu nu cred că am spus faptul că părțile care sunt sprijinite logistic, financiar și celelalte aspecte pe care le-ați menționat dumneavoastră, ar apărea ca fiind declarate teroriste, doar pentru acest lucru, în legea aprobată de Parlamentul iranian”, a mai spus ambasadorul.

„L-am determinat pe domnul Trump să reconsidere situația”

Motivul pentru care Iranul nu va dezvolta arme nucleare, spune diplomatul, este unul care ține de crezul religios: acest lucru este interzis de liderul suprem al țării.

„În a treia zi a Anului Nou creștin, domnul Trump, prin ordinul pe care l-a emis pentru forțele sale, a efectuat un act criminal și terorist împotriva unuia dintre cei mai importanți și îndrăgiți comandanți militari ai Republicii Islamice Iran”, a adăugat demnitarul.

„Noi, prin acest atac puternic cu rachete pe care l-am efectuat, l-am determinat pe domnul Trump să reconsidere situaţia. Să sperăm că va fi mai raţional în ceea ce priveşte lucrurile pe care le va spune şi le va face”, a continuat să explice acesta.

În urma atacurilor dintre SUA și Iran, președintele Donald Trump a ieșit public și a făcut un pas înapoi, limitând acțiunile belicoase la continuarea menținerii anumitor sancțiuni economice. Discursul lui Trump de zilele trecute a fost ca o gură de oxigen pentru întreaga planetă care se teme și acum de un război mondial.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×