Alocațiile pentru copii s-ar putea dubla din nou! Amendamentul PSD a trecut de comisia pentru muncă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 18:10
Alocațiile pentru copii s-ar putea dubla din nou! Amendamentul PSD a trecut de comisia pentru muncă
Alocațiile pentru copii s-ar putea dubla din nou. Sursa foto: hotnews.ro

Alocațiile pentru copii s-ar putea dubla din nou! Dacă la începutul anului alocațiile pentru cei mici s-au dublat printr-un amendament introdus de un parlamentar PNL, iar demersul a stârnit rumoare în PSD, acum cei care solicită majorarea sunt chiar social-democrații!

Alocațiile pentru copii s-ar putea dubla din nou

Social-democratul Adrian Solomon a propus în comisia de muncă un amendament la Ordonanţa prin care s-au majorat alocaţiile copiilor, prin care cere dublarea alocaţiilor de stat.

USR i-a cerut lui Solomon să spună impactul bugetar al acestei propuneri, însă acesta a răspuns doar: „Copiii mă interesează”. Propunerea USR de amânare a dezbaterii a fost respinsă, iar amendamentul PSD a fost admis cu 13 voturi „pentru”.

Alocațiile ar putea ajunge la 300 de lei

Votul final ar urma să fie dat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, care este și for decizional. Astfel, alocaţia pentru copiii până în doi ani ar putea ajunge la 600 de lei, iar cea pentru copiii peste 2 ani, la 300 de lei. În plus, copilul cu handicap va avea o alocaţie de 600 de lei. Dublarea alocaţiilor ar urma să intre în vigoare în următoarea lună după promulgare.

PNL a reușit de două ori să dubleze valoarea alocațiilor pentru copii, deși se afla în opoziție. În 2015, deputatul PNL Cristina Pocora a propus un amendament prin care alocaţiile copiilor urmau să fie dublate, iar acesta a trecut până ca PSD să se dezmeticească.

La fel s-a întâmplat și în 2019, când deputatul PNL Robert Sighiartău a reușit din nou să dubleze valoarea alocațiilor, profitând de neatenția social-democraților. La votul din februarie a participat și UDMR, care a făcut posibilă dublarea alocațiilor pentru copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×