Alexandru Vișinescu, în stare gravă la spital!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/10/2018, 13:40
Alexandru Vișinescu, în stare gravă la spital!
Alexandru Vișinescu, de urgență la spital

Alexandru Vișinescu a suferit o ruptură de splină, motiv pentru care a fost adus de urgență la spital. Torționarul fost operat de urgență la spitalul Bagdasar Arseni din București. Bărbatul este internat de sâmbătă, 6 octombrie, din cauza unor fracturi costale și rupturi de splină, potrivit oficialilor unității sanitare.

Unele surse speculează că vizita la medici ar fi fost din cauza unor bătăi din penitenciar. Alexandru Vișinescu a primit în anul 2016 sentința definitivă la 20 de ani de închisoare.

Alexandru Vișinescu, de urgență la spital

Torționarul Alexandru Vișinescu a primit în 2016 condamnarea definitivă a 20 de ani de închisoare la penitenciarul Râmnicu Sărat. În seara de sâmbătă, 6 octombrie, bărbatul a ajuns la spital din cauza unor probleme grave de sănătate. Acesta are 93 de ani și a suferit câteva fracturi costale și rupturi de splină. Torționarul se află înternat la secția de Terapie Intensivă, în urma intervenției chirurgicale efectuate. „Pacientul prezenta fracturi costale şi ruptură de splină. Este în terapie intensivă, conştient, stabil“, au relatat medicii.

Tortura lui Alexandru Vișinescu

Deținuții au avut parte de zile sumbre alături de torționarul Alexandru Vișinescu, care i-a torturat psihic și fizic. Condițiile minime de trai pe care aproape că nu le aveau aceștia i-au făcut pe mulți să cedeze. Totodată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv, condiţiile de detenţie inumane, relele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi erau tot atâtea acţiuni menite a duce la exterminarea fizică a persoanelor încarcerate”, potrivit procurorilor. Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, cu o sentință definitivă.

Acesta a fost comandand al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956-1963, unde, potrivit procurorilor: „a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentata de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic” 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×