Alexandru Cumpănașu, reacție după ce s-a spus că a fost pus sub acuzare de DNA. Fostul candidat la alegerile prezidențiale: ”Nu am mințit”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 16:35
Alexandru Cumpănașu, reacție după ce s-a spus că a fost pus sub acuzare de DNA. Fostul candidat la alegerile prezidențiale: ”Nu am mințit”
Alexandru Cumpănașu răspunde acuzațiilor care i se aduc în dosarul în care este audiat de DNA Constanța. Sursa foto: dcnews.ro

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) după ce a furnizat date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, conform unor surse, citate de presa centrală. Unchiul Alexandrei Măceșanu, fata ucisă de Gheorghe Dincă, neagă și spune că informațiile sunt ”incorecte”.

Alexandru Cumpănașu, prima reacție după ce a fost pus sub acuzare de DNA

DNA Constanța ar fi deschis un dosar penal pe numele lui Alexandru Cumpănașu, acesta fiind acuzat de fraudă. Fostul candidat la alegerile prezidențiale ar fi acuzat că a mințit referitor la diploma sa de studii superioare în momentul în care a fost angajat pe un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA.

Cumpănașu neagă acuzațiile care i se aduc și spune că informațiile sunt incorecte. Totodată, unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta ucisă de Gheorghe Dincă, spune că nu a mințit și nu a afirmat niciodată că are studii superioare.

1. Informația este prezentată incorect, deși a fost preluată masiv. Încă din campania electorală se știa despre aceste așa zise verificări. Am atenționat încă de atunci SNSPA să nu se joace cu imaginea mea.

2. Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale se apără și îl arată cu degetul pe rectorul SNSPA

Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost ÎNTOCMITĂ de SNSPA, semnată de RECTOR sau în numele lui și de mine. Nu este o declarație pe propria răspundere sau alt fel de inducere în eroare a SNSPA.

Este stupid ce afirmă SNSPA care din informațiile mele sunt verificați cu privire la ÎNTREGUL PROIECT de către DNA București, nu doar cu privire la această glumă proastă”, este mesajul revoltat al lui Cumpănașu de pe pagina de Facebook.

Acesta a mai spus că a fost audiat în legătură cu cazul la doar după zile după încheierea alegerilor prezidențiale. „M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. În fapt, a lui Remus Pricopie și a unei mici găști din jurul acestuia”. 

Totodată, unchiul fetei de 15 ani din județul Dolj, afirmă că toate diplomele sale sunt reale, iar dacă trebuie să fie tras cineva la răspundere în acest caz acela trebuie să fie rectorul SNSPA.

„Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia.  Reprezentantul legal al SNSPA a fost audiat la rândul său, dar vad că acea parte din presă care mi-a fost împotrivă în campanie, omite să precizeze acest lucru”, a completat fostul candidat la alegerile prezidențiale de luna trecută.

Postarea lui Alexandru Cumpănașu este una amplă și poate fi citită integral pe pagina de Facebook a acestuia. De asemenea, președintele CNMR susține că acțiunea de față continuă la adresa sa și a susținătorilor prin ”intimidare și denigrare”.

„Sunt zeci, sute de amenințări cu răpirea la adresa femeilor care m-au susținut, amenințări cu moartea la adresa mea și a familiei mele, plângeri penale din partea interlopilor și a generalilor din sistem, pentru că nu am acceptat pur și simplu moartea Alexandrei! Și cu siguranță și de mai sus!”, încheie acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×