ALERTĂ! Un alt român infectat cu coronavirus! China a raportat 2 mii de morți. Al doilea deces și în Hong Kong!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 09:54
ALERTĂ! Un alt român infectat cu coronavirus! China a raportat 2 mii de morți. Al doilea deces și în Hong Kong! GALERIE FOTO
Un alt român a fost preluat de ambulanțe și transportat de urgență la spital după ce analizele i-au ieșit pozitive la coronavirus. Sursa foto - Xiao Yijiu/Xinhua via ZUMA Wire)

A devenit oficial! România are al doilea caz de coronavirus. Și de data aceasta este vorba despre un român care se află pe nava de croazieră oprită în Japonia. Vă reamintim că sunt nu mai puțin de 17 cetățeni români – 15 membri ai echipajului și doi pasageri – la bordul vasului Diamond Princess.


UPDATE / Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost descoperit la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.


Un alt român infectat cu coronavirus!

Vasul a fost plasat în carantină într-un port din Japonia din data de 4 februarie, după ce au fost depistate la bord persoane infectate cu noul virus apărut în China. Între timp, al doilea deces provocat de coronavirus s-a produs în Hong Kong! Anunțul a fost confirmat chiar de autorităţile sanitare locale

Victima este un bărbat în vârstă de 70 de ani. Vă reamintim că acesta a fost diagnosticat cu coronavirus în data 14 februarie. Nu a mai durat mult până când situația acestuia a devenit una critică și organismul său a cedat

China a raportat 2 mii de morți

De altfel, în prezent sunt 62 de cazuri confirmate de coronavirus în această zonă a lumii.

Prima victimă a coronavirusului în Hong Kong a fost un bărbat de 39 de ani, care a murit în 4 februarie. Acesta călătorise cu trenul de mare viteză din Hong Kong către epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, în 21 ianuarie şi a revenit în 23 ianuarie.

Un detaliu interesant este acela că Hong Kong-ul a închis temporar unele puncte de frontieră cu China. Mai mult de atât, nu mai sunt emise permise de călătorie pentru turiştii veniţi din China.

Ultimul bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică nu mai puțin de 2.000 de morţi în China. Autorităţile din provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei au confirmat alte  132 de decese.

În buletinul său prezentat zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 1.693 de noi cazuri de contaminare, cea mai scăzută cifră înregistrată într-o săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×